Den spanske regionen Andalucía stenges i ti dager fremover. Årsaken er økning i coronasmitten. Vedtaket betyr at at man ikke kan reise inn og ut av regionen – uten en “gyldig grunn”.

Domkirkeplass - Bymur - Sevilla - Andalusia - Spania
Sevilla (bildet) er regionhovedstad, samt provinshovedstad i Andalucia. De andre provinshovedstedene er Málaga, Córdoba, Cádiz, Huelva, Almería og Jaén (foto: ©otoerres)
Katedral - Sevilla - Andalusia - Spania
Katedralen i Sevilla (©otoerres)

Regionmyndighetene i Andalucía tar grep for å stanse økningen av coronasmitten. Det innføres nye og strenge tiltak fra og med midnatt fredag den 30 oktober og frem til klokken 00.00 mandag den 9. oktober, melder Spaniaposten.

Tiltakene innebærer blant annet at barer og restauranter må stenge klokken 22.30 slik at folk kan være hjemme til det nasjonale portforbudet trer i kraft klokken 23.00.

Grensene mellom provinsene Jaén, Sevilla og Granada vil også stenges i tillegg til 448 kommuner i regionen.

Andalucía har vel åtte millioner innbyggere, er vel 87.000 kvadratkilometer stort og dekker hele det sydlige fastlands-Spania – fra Murcia i øst til Portugal og Atlanterhavet i vest, fra Kastilia-La Mancha og Extremadura i nord til Middelhavet og Gibraltar i syd.

Les også: Strengere coronatiltak i Andalusia

Nettsiden til de regionale myndighetene i Andalucía finner du HER

Flere relaterte saker finner du HER, HER, HER og HER

Malaga – hovedstaden på Costa del Sol, er en av de mest kjente byene i regionen. Andre kjente byer er Jerez de la Frontera, Ronda, Marbella, Guadix, Algeciras, Antequera, Grazalema, Mijas, Fuengirola, Salobreña, Almuñécar, Nerja, Vélez-Málaga, Benalmadena og Torremolinos (foto:©otoerres)

Kommentarer