Anders Amundsen er ansatt som hotelldirektør ved First Hotel Grims Grenka. Nå vil 36-åringen gjenerobre hotellets posisjon i toppen av byens restaurant- og uteliv. Han tok over som hotelldirektør for First Hotel Grims Grenka første september.
– Dette er et fantastisk hotell med en unik historie og jeg er både ydmyk og stolt for at jeg skal videreforedle dette enestående produktet. Dessuten synes jeg det er spennende å være tilbake i hotellbransjen, sier Amundsen.
Det er ti år siden Amundsen sist var i hotellnæringen; da på det svært eksklusive hotellet The Convent Garden i London, en del av Firmdale Hotels. Siden den tid har han hovedsaklig jobbet i mat- og vinbransjen.
– Vi er svært fornøyde med å få Anders med på laget. Han er faglig dyktig og hans store kunnskap innen mat og vin vil vi få god nytte av i tiden som kommer, sier administrerende direktør i Tribe Hotels, Stephen Meinich-Bache.
Samlingspunkt for Oslo-beboere
Hotellet har i flere år tatt markedsandeler og nå lover Amundsen konkurrentene også kamp om bar- og restaurantgjestene.
– I nesten åtte år har First Hotel Grims Grenka vært i toppsjiktet blant Oslos hoteller. Nå skal vi jobbe knallhardt for å etablere oss også som et av de beste samlingspunktene for Oslo-beboerne, sier Amundsen.
Den nye hotelldirektøren røper at det flere prosjekter som er igangsatt, men enn så lenge vil han ikke gå konkret inn på hva som skal gjøres.
– Hotellet har enormt potensial, og det vil komme mange gode og spennende nyheter fra oss de neste månedene, sier Amundsen.
Fakta: Anders Amundsen
- Født: 1978
- Utdannelse: Sommelier ved gastronomisk institutt og Bachelor of Business in Tourism and Hotel managment samt flere år ved Institute Hotelier “César Ritz” i Sveits.
- Karriére: Managing Director i United Brands (a part of Norwegian Beverage Group), Portfolio Director I Vinordia AS (ArcusGruppen Norge AS), Brand Manager Wine, Strøm AS, Altia Corporation.
- Amundsen har i tillegg erfaring fra The Convent Garden i London og Café Christiania i Oslo.
Fakta: Grims Grenka
- Åpnet: 2008 som første norske hotell i Design Hotels.
- Antall rom: 65, inkludert ti suiter
- Takterasse: Q Lounge som er kåret til en av de femten beste takbarene i Europa.
- Restaurant: Madu, en kritikerrost restaurant siden åpningen
- Bar: Brooms & Hatchets som er en av Oslos beste barer.
- Barsjef Mathias Alséns drink Turning Leaves, representerte Norge i verdensmesterskapet Bacardi Legacy Cocktail Competition i vår.