SAS varsler halvering av arbeidstokken på grunn av lavere etterspørsel i kjølvannet av coronakrisen. Varselet omfatter 1900 heltidsansatte i Sverige, 1700 i Danmark og 1300 i Norge, heter det i en børsmelding fra selskapet.

SAS har redusert virksomheten til enkelte innenriksruter i Norge og Sverige, samt København – Aalborg i Danmark og for første gang siden grunnleggelsen i 1946 har selskapet ingen ordinære internasjonale ruteflyvninger ! (bilde: ©otoerres)

SAS permitterte opptil 10.000 medarbeidere eller 90 prosent av arbeidstyrken da coronpandemien slo til i midten av mars. Vel en måned senere kommer de permanente oppsigelsene.

Les også: 10.000 SAS-ansatte permitteres og store deler av virksomheten settes på pause (mars 2020)

SAS regner med at det vil ta flere år før etterspørselen etter flyreiser igjen vil være på samme nivå som før coronapandemien. Dette blant annet på grunn av de reiserestriksjonene som de fleste land innførte i forbindelse med pandemien.

Les også: SAS varslar om arbetsbrist för at anpassa den framtida organisationen till förväntadlägre efterfrågan på flygresor (28. april 2020)

Selskapet varsler derfor en halvering av arbeidstyrken – DVS 5000 medarbeidere vil bli overflødige. Oppsigelsesvarslet, som ble sendt ut tirsdag 28. april omfatter 1900 heltidsansatte i Sverige, 1700 i Danmark og 1300 i Norge.

Les også: City Jets datterselskaper i Sverige og Finland konkursCity Jet søker konkursbeskyttelse (begge april 2020)

SAS understreker at oppsigelsesprossen vil bli gjennomført i tråd med de enkelte lands lovverk og praksis på området, samt i dialog med de berørte fagforeningene.

Flere relaterte saker finner du HER, HER, HER, HER, HER og HER

Kommentarer