Den 1. juni åpner Malta grensen for internasjonale turister, opplyser landets offisielle turistmyndighet, Malta Tourism Authority. 50 prosent av innbyggerne har fått den første dosen med vaksine, og dermed er Malta etter Storbritannia den nasjonen i Europa som har vaksinert flest.

Vittoriosa watErfront - Malta-
Vittoriosa Waterfront og Valetta (pressebilde: visitmalta.com/related.dk)

Malta lanserer også en bistandspakke på € 20 millioner for å få landets turistnæring tilbake på beina.

Malta er blant landene i Europa som har vaksinert den største andelen av befolkningen*, og ettersom flere og flere mennesker blir vaksinert i flere land, planlegger Malta å åpne landet for turisme fra 1. juni. Innreisereglene vil bli regulert på grunnlag av smittespredningen og vaksinasjonstallene i de respektive landene. På bakgrunn av dette er landene delt inn i henholdsvis en rød, gul og grønn kategori som følgende regler gjelder for:

Rød sone: Personer fra EU-land og land som Malta har en bilateral helseavtale med, kan reise fritt til landet hvis de er ferdig vaksinerte. Bevis på vaksinasjon må presenteres før avreise til Malta, og vaksinasjonen må være fullført senest 14 dager før avreise. Barn som ikke er vaksinert, får ikke reise inn i landet.

Gul sone: Ikke-vaksinerte personer skal kunne fremvise en negativ PCR-test. Testen kan ikke være mer enn 72 timer gammel ved innsjekking på for eksempel flyplassen. Det samme gjelder barn som ikke er vaksinert.

Grønn sone: Oppdatering om innreiseregler følger senere. Per i dag finnes det ingen land som oppfyller kravene for grønn sone.

Helse og sikkerhet for både innbyggere og turister vil alltid være førsteprioritet, og Maltas gjenåpningsplan er utformet på en måte som muliggjør en langsom gjenåpning av turisme på en trygg måte, sier Maltas turistminister Clayton Bartolo.

Malta har implementert en omfattende sikkerhetsprotokoll for å sikre at alle restauranter, overnattingssteder og andre turistoperatører oppfyller det høyeste nivået av hygiene og sikkerhet.

Reiseguider og innreiseregler oppdateres fortløpende HER

*Kilde: Europe: COVID-19 vaccination rate by country 20

Les mer om Malta HER

Kommentarer