Etter snart 21 uker med reisestopp kan Apollo endelig fly solsultne nordmenn til Middelhavet. Reisearrangøren åpner i første omgang ruter til Hellas, og aller første flyvning går allerede fredag 17. juli fra Oslo til feriefavoritten Kreta. – Endelig! Dette har vi ventet lenge på, sier Erik Haug, administrerende direktør i Apollo.

Airbus A 320 family - Novair - Apollo
Novair Airbus A 320 family (Bildekilde: Apollo)

I første omgang åpner Apollo for pakkereiser til Kreta og Rhodos – de to mest populære greske reisemålene blant nordmenn. Flyvningen mellom Oslo og Kreta vil gå ukentlig allerede fra 17. juli, mens Oslo og Rhodos har oppstart 26. juli.

Avganger til flere andre reisemål vil starte fra 21. august, blant annet til Kroatia og Kypros, så fremt det ikke foreligger reiseråd. Det er i tillegg planlagt avganger fra august og september til utvalgte reisemål ved Middelhavet fra flere byer i Norge – blant annet fra Tromsø, Evenes, Bodø, Trondheim, Ålesund, Bergen, Stavanger, Kristiansand og Torp.

Over 50 % vil reise så fort som mulig

Mye tyder på at reiselysten er sterk: I en undersøkelse* gjennomført av Apollo oppga hele 50 prosent at de vil reise så fort det blir mulig, og de siste ukene har salget økt jevnlig. Apollo-sjefen har derfor stor tro på at mange nå vil benytte muligheten til å reise sydover.

– Nordmenn elsker Hellas, og for mange av våre kunder er en ferie på de gresk øyer som å reise på hytta. Siden april har vi mottatt daglige henvendelser fra kunder som lurer på når vi kan reise tilbake, og nå kan vi endelig gi et konkret svar. Ingenting er bedre enn det, sier Erik Haug.

Selv har han feriert på Kreta nesten hver sommer de siste 15 årene, og gleder seg stort til å gjenforenes med favorittøya og menneskene han er så begeistret for i år også. Delvis fordi behovet for ferie melder seg, men også fordi han vil støtte det lokale reiselivet.

– Både vi som arrangør og våre gjester har tenkt mye på våre lokale samarbeidspartnere, som i stor grad består av små, familieeide bedrifter. Det føles utrolig godt endelig å kunne fortelle dem at vi er tilbake, sier Haug.

Trygt å reise med Apollo

Men at det blir en litt annerledes ferie i år er ikke til å stikke under stol. Blant annet er det påbudt med maske på alle flyreiser i henhold til EASA (European Union Aviation Safety Agency) sine retningslinjer.

I tillegg har Hellas iverksatt egne smittevernstiltak og helseprotokoller, og Apollo har innført flere tiltak for å sikre gjestenes trygghet på hotellene sine.

– På hotellene våre vil det være et økt fokus på hygienetiltak, og det tilrettelegges for å kunne opprettholde rådene om avstand, forklarer Haug, og påpeker at det, som alltid, skal være trygt å reise med Apollo.

Flere relaterte saker finner du HER, HER, HER og HER

*Undersøkelsen er gjennomført i Apollos Reiseråd i juni 2020. Reiserådet er et utvalg av reisearrangørens kundedatabase, og resultatene er basert på 1400 besvarelser.

Kommentarer