Påskeferie er ikke nødvendigvis synonymt med timer i skisporet. British Airways presenter sine  beste snøfrie destinasjoner for nordmenn som ønsker en snøfri påskehøytid utenfor Norges grenser.

Boeing B 787-9 Dreamliner (bildekilde: British Airways)

– Påskeferie trenger ikke bety ullundertøy og kvikk-lunsj i sekken. Mange nordmenn velger å bytte ut sekken med rullekofferten for å ha samvær med familie og venner i en storby eller på en solsikker strand på andre siden av kloden. Nordmenn elsker tradisjoner, men vi forventer full påsketrøkk på norske flyplasser i april, sier Anne-Louise Eppler, Corporate Sales Manager for British Airways i Nord-Europa.

Anne-Louise Eppler, Nordic Corporate Sales Managerfor
Anne-Louise Eppler (Foto: British Airways)

Virkes årlige befolkningsundersøkelse av Opinion/Norstat om nordmenns ferievaner og ferieplaner viste at hele 41 prosent av nordmenn planla å tilbringe hele eller deler av vinterferien i februar i utlandet, mens 38 prosent av nordmenn valgte ferie i det norske vinterværet.

Selv om påskeferien på fjellet er ekstra hellig for nordmenn, spår British Airways at mange lokkes til steder utenfor Norges landegrenser.

– April er en ypperlig måned til å få avbrekk fra snø og stilongs, selv for skiglade nordmenn.  De som har en ekstra lang og kald vinter i nord lar seg nok spesielt friste av en uke i sol og varme.  Så hjelper det også at det er blitt langt enklere for nordmenn å reise til utlandet, og de blir stadig mer ambisiøse med ferieplanene, selv på korte turer. Utvidelsen av rutenettverket vårt det siste året, spesielt til Sør- og Mellom-Amerika, reflekterer nettopp denne trenden, sier Anne-Louise Eppler.

British Airways flyr til over 199 destinasjoner over hele verden. Her er listen over påskeferiedestinasjonene som flyselskapet anbefaler:

London

London er fremdeles en av de mest populære påskedestinasjonene blant nordmenn. Et kraftig fall i pundkursen er spesielt gledelige nyheter for norske London-turister denne påsken, som nå får langt mer for pengene i storbyen enn kun for ett år siden. Innen luksusvarer er det mye å spare på å legge en shoppingtur til den engelske storbyen.

Utover fantastiske handlegater,  kan London friste med turistattraksjoner og museer i verdensklasse, musikaler og spennende kulturopplevelser, samt et uendelig utvalg av restauranter og puber. Ikke minst: Engelsk fotballfeber! Les mer HER

Les også: British Airways til Murcia San Javier (mars 2017)

Dubai

Dubai er et moderne ferieparadis hvor Østen og Vesten møtes. På kort tid har byen gått fra en enkel fiskeby til en av verdens mest moderne og luksuriøse metropoler.

Kamel på stranden i Dubai (Bildekilde: British Airways)

I dag strømmer turister til Dubai i rekordfart for å besøke verdens høyeste hotell, se kunstige øyer formet som palmer, stå på ski innendørs eller bo på verdens første undervannshotell. I april kan byen friste med solgaranti og gjennomsnittstemperatur på hele 32 grader.

Dubais langstrakte sanddyner midt i ørkenen på en firehjult ørkensafari, er et “must” om en ønsker en annerledes påskeferie. Eller gjør som de lokale innbyggerne og bruk en kamel som fremkomstmiddel!

Les mer HER

Les også: Få 18 dagers påskeferie med kun ni feriedager

Santiago

Som følge av sterkt økende interesse for Sør-Amerika har British Airways det siste året utvidet retenettverket til Sør- og Mellom-Amerika, med en rekke nye destinasjoner. I år startet flyselskapet sin aller lengste rute på hele 14 timer og 40 minutter fra London til Santiago i Chile, et av Sør-Amerikas mest velstående land.

Santiago de Chile - Chile
Santiago de Chile (Foto/kilde: © Jose Luis Stephens/British Airways)

Chile ligger praktfull til mellom Stillehavet og Andesfjellene med langstrakt kystlinje på den ene siden og noen av verdens beste skisportområder på den andre. Hovedstaden Santiago, er en metropol med spenndene byliv og fantastisk mat. April er en høstmåned i Santiago, med en behagelig gjennomsnittstemperatur på 15 grader og svært lite regn. Les mer HER

Cancun

Nordmenn som er lei snø og kulde kan legge påsketuren til Cancun i Mexico, hvor er gjennomsnittstemperaturen i April er hele 26 grader. Byen ligger i Yucatan-peninsulaen, et område med fantastisk kulturarv og gamle ruiner som viser til Mexicos kolombianske forhistorie langs Riviera Maya.

I dag er Cancun er et yrende ferieparadis hvor hoteller og verdenskjente nattklubber ligger som perler på en snor langs kritthvite strender. Maya-monumentet Chichén Itza er på listen av verdens syv underverk og absolutt verdt turen. Her kan du også bruke påskeferien på å bade i vannhull, snorkle, dra på luksusshopping og nyte smaken av sommer med en deilig margarita i solnedgangen. Les mer HER

Beijing

Beijing var Kinas keiserlige hovedstad i 800 år og kan i dag lokke med uendelige turistattraksjoner. Den 6 350 kilometers lange Kinesiske muren like nord for Beijing er et mesterverk som må oppleves. Byen har en så lang og spennende historie med fantastiske monumenter at det kan føles som påskedagene ikke strekker til.

Beijing (Bildekilde: British Airways)

Besøk den forbudte by med sine storslagne palasser og hager, Den himmelske freds plass, Ming-gravene og Himmelens tempel, bare for å nevne noen. Beijing er også et unikt shoppingeldorado med sine utallige kinesiske markeder. Ta turen til det berømte loppe- og antikkmarkedet Panjiayuan i sørvest-Bejing for en helt unik turistopplevelse. Les mer HER

New York

Nordmenn har virkelig fått øynene opp for “det store eplet” og trafikken over Atlanteren er rekordhøy. Den amerikanske storbyen med over åtte millioner innbyggere og et hav av opplevelser i vente, kan også lokke med over 12 000 ulike restauranter, fantastisk shopping, og museer i verdensklasse. Det er alltid noe nytt å oppdage i byen som aldri sover. Les mer HER

Brooklyn Bridge og New Yorks skyline om ettermiddagen (Bildekilde: British Airways)

Hong Kong

Hong Kong er en urban jungel av skyskrapere og neonlys. Den tidligere britiske kolonien er en attraksjon i seg selv, men kan også tilby uendelige kulturopplevelser.

Hong Kong (Bildekilde: British Airways)

Få et innblikk i byens gamle kinesiske tradisjoner og Østens mystikk, se verdens største Buddha-statue, Tian Tan Buddha, eller opplev Hong Kongs flotteste panoramautsikt fra Victoria Peak. Hong Kong er også kjent for både eksklusiv luksusshopping og kinesiske markeder hvor du kan teste pruteferdighetene og mat fra alle verdenshjørner. Les mer HER

Barbados

Øst i det karibiske hav finner du den selvstendige øystaten, og det ultimate ferieparadiset, Barbados. Øya har engelsk som sitt offisielle språk og er en svært populær destinasjon takket være sine fantastiske, kritthvite strender.

Fra Barbados (Bildekilde: British Airways)

La ullstilongsen ligge hjemme da gjennomsnittstemperaturen på Barbados i april er rundt 30 grader. Det er også sesongen for kitesurfing, da i deilig, varm vind. Foruten sol, sand og badeliv, kan du bruke påskedagene på vannsport og snorkle blant skilpadder, delfiner og nydelige koraller. Les mer HER

Les flere reisetips HER 

Fra Palm Island i Dubai (Bildekilde: British Airways)

Kommentarer