Med reiserestriksjoner i Norge og i verden forøvrig betyr det at mange ser seg om etter andre måter å tilbringe ferien på. En av sommerens store ferietrender er bobil og camping. I følge en undersøkelse gjennomført av YouGov, på oppdrag fra NetOnNet, kommer det frem at det er de unge i landet som har størst planer om både bobil og grilling i sommer.

Peter Andersson - NetOnNet - Norge
Peter Andersson (Foto: Linda Söndergaard/NetOnNet)

– 6,3% av nordmenn skal på camping- eller bobilferie i sommer, i følge vår undersøkelse. Det høres kanskje ikke mye ut, men det tilsvarer ca 340 000 nordmenn. Med andre ord blir det Norgesferie på mange denne sommeren – og det merker vi også med tanke på hvilke produktkategorier som er ekstra populære i år. Powerbanks, 12 volts-TVer, bærbare griller, bluetooth høyttalere og også droner går unna. Produkter som mange vil ha med seg på sin Norgesferie for å få en bedre og mer underholdende tur, sier Peter Andersson, Norgessjef i NetOnNet.

Undersøkelsen viser også hvem som i størst grad har planer om å feriere i bobil i år – og noen av tallene overrasker den norske NetOnNet-sjefen.

– Hver tiende nordmann av de mellom 18-29 år så skal på camping- eller bobilferie i år. Ingen annen aldersgruppe er i nærheten av dette. Det viser at de unge er omstillingsdyktige i en tid hvor den vanlige feriereisen til utlandet utgår, og de ønsker kanskje å se landet i sitt eget tempo med den friheten en bobil gir”.

Det er samtidig de som bor i Trøndelag og Nord-Norge som i størst grad skal feriere på denne måten. Hele 11% av trøndere og nordlendinger skal på camping-/bobilferie, kanskje for å kunne utforske hva de nordlige delene av landet har å by på.

– Uten at vi vet nøyaktig hvor mange nordmenn som har feriert på denne måten tidligere er det stor grunn til å tro at tallene aldri før har vært så høye”.

Mange har store planer for den norske sommeren – og begrepet Staycation har virkelig blitt gjeldende i år. Blant annet sier hver tredje nordmann at de skal grille mer i år enn i fjor – og dette merkes også i NetOnNets Lagershoper og gjennom kjøp på nett. Igjen er det de under 30 år som skal grille mest – hvor over halvparten (52%) har planer om å grille mer i år enn i fjor.

– Mat og ferie går hånd i hånd, så dette sier noe om at feriefølelsen skal bestå til tross for en noe annerledes periode, avslutter Andersson i NetOnNet.

Kommentarer