Året 2021 byr på flere nye attraksjoner, jubileer og opplevelser i Danmark. Her en oversikt over de 10 største.

Danmark - Begivenheter i 2021
Feiring: GBTQIA World Pride 2021 arrangeres i København og Malmø i 2021. (FOTO: Rikke Høyen)

Mange prosjekter har naturlig nok stoppet litt opp i år, derfor har vi desto mer å se frem til i 2021.

Den danske pølsevognen fyller 100 år:

Den 18. januar 1921 ble seks pølsevogner med deilige røde pølser rullet ut i København, og suksessen var ett faktum. Siden har dette blitt en dansk klassiker, nesten å regne som en nasjonalrett, som mange etterspør når de er på ferie til Danmark. I dag kan du også nyte den danske pølsen i forskjellige økologiske gourmetvarianter som Den økologiske Pølsemand (DØP) eller Nordic Hotdog i København.

Danmark - Begivenheter i 2021
Jubileum: Pølsevognen fyller 100 år. (FOTO: LABAN Stories)

World Pride arrangeres i København i august 2021:

I år skal København og den nærliggende svenske byen Malmø invitere til verdens største fest, nemlig LGBTQIA World Pride 2021. Begivenheten arrangeres sammen med sportsbegivenheten EuroGames som går av stabelen 12-22. august. Her settes søkelys på blant annet likestilling og menneskerettigheter med sceneshow og det fantastiske pride toget.

Danmark - Begivenheter i 2021
Feiring: GBTQIA World Pride 2021 arrangeres i København og Malmø i 2021. (FOTO: Rikke Høyen)

H.C. Andersens hus åpner dørene i Odense:

I fødebyen til den berømte eventyrforfatteren skal det i juni 2021 åpne ett nytt museum – H.C. Andersens hus. Det er den japanske arkitekten Kengu Kuma som står bak bygget, som vil bli like trollbindende som H.C. Andersens eventyr. 

Danmark - Begivenheter i 2021
Museumsåpning 2021: H.C. Andersen hus i Odense (FOTO: Kuma H.C. Andersen Museum)

LEGO® MOVIE™ World åpner 2021:

Ett nytt univers åpner i «LEGOLAND® Billund» på Jylland. Her kan du oppleve Skandinavias første flyvende kino, hvor du kan fly rundt med Emmet, Lucy og alle de andre hjelperne fra THE LEGO® MOVIE™.

Danmark - Begivenheter i 2021
Ny attraksjon: LEGOLAND MOVIE WORLD åpner 2021 (FOTO: Jesper Grønnemark)

Marsktårnet – sensasjonen ved vadehavet:

Det spiralformede Marsktårnet gjør ett besøk til den UNESCO-sertifiserte nasjonalparken ved Vadehavet enda mer unik. Tårnet er 25 meter høyt og åpner våren 2021. Det er den internasjonalt anerkjente Bjarke Ingels Group (BIG) som har tegnet tårnet, inspirert av formen på DNA.

Danmark har tidligere hatt stor suksess med Skovtårnet Camp Adventure som med spesielle arkitektoniske grep byr på en sjelden naturopplevelse og nye perspektiver. Nå er vi klar for Marsktårnet. 

Danmark - Begivenheter i 2021
Ny attraksjon 2021: Marsk Tårnet. (FOTO: Bjarke Ingels Group)

Nå kan du glampe med Elefantene:

Den nye elefantleiren i Knuthenborg – er Skandinavias største safaripark. Nå kan du oppleve dyreparken om natten og bestille telt i ett helt nytt campingområde som åpner sommeren 2021. De som bor på elefant-savannen vil få en helt spesiell kvelds-opplevelse med guide, og om morgenen vil du kunne våkne til at de milde gigantene trasker forbi for å ta seg ett morgenbad i elefantbassenget. 

Københavns flytende øyer:

I 2018 ble den første prototypen på en arkitektonisk øy kalt CPH-Ø1 lansert. Dette var bare starten på ett større prosjekt kalt Copenhagen Islands. Ett nytt byrom ble introdusert; kalt en parkipelago av flytende øyer. Våren 2021 introduseres flere nye øyer til dette prosjektet. Øyene tilbyr trygge svømmesoner, foto-utstillinger, flytende saunaer, cafeer og marine gårder for østers og blåskjell. 

Danmark - Begivenheter i 2021
Nye øyer i København 2021: Dette er den første, i 2021 kommer en hel park av små øyer i København. (FOTO: Copenhagen Islands)

Nye hotellåpninger 2021:

I 2021 vil en rekke nye hoteller åpne over hele Danmark. Fra 5-stjerners luksus i Københavns havn, til nye designherberger i både København og Aarhus. Bornholm har lenge vært kjent for sitt fokus på bærekraft, og tar nå dette til ett nytt nivå, med en klimapositiv fløy på Green Solution House.

I Esbjerg på den danske vestkysten står den internasjonalt anerkjente danske arkitektgruppen BIG bak et nytt hotell med 117 rom, kalt «A Place To» som åpner i oktober 2021, for å nevne noen.

Danmark - Begivenheter i 2021
Hotellåpninger 2021: Green Solution House. (FOTO: 3XN)

Jakt på de nye trollene i Danmark:

Den danske gjenvinningskunstneren Thomas Dambos står bak de enorme troll-skulpturene du kan finne i skogene like utenfor København. Nå skaper kunstneren 10 nye troll som vil bli plassert på hemmelige steder rundt omkring i Danmark, disse kan du kun finne ved å følge trollmap.com. 

Danmark - Begivenheter i 2021
Nye attraksjoner 2021: Det kommer flere nye troll i Danmark. (FOTO: Abdellah Ihadian)

Ny festival for bærekraft i Aarhus:

En ny festival for bærekraft skal lanseres i mars 2021. Aarhus fair festival vil fokusere på hvordan man kan gjøre mer bærekraftige valg. Besøkende vil også kunne møte selskaper som jobber direkte mot en mer bærekraftig fremtid. Her vil du kunne handle klær, interiør og mat med god samvittighet.

Flere Danmarkstips finner du HER

Kommentarer