En spektakulær vannsklie, fekterkurs, et riddershow og et splitter nytt trollmann- og prinsessehotell er blant årets nyheter hos feriefavoritten LEGOLAND® Billund Resort i Danmark.

Verdens eneste Bugatti bygget av LEGO® klosser skal stilles ut i Lego House (bildekilder: legoland/ehrenberg)

Et stort antall norske barnefamilier finner hvert år veien til LEGOLAND Billund Resort, en feriedestinasjon sør i Jylland i Danmark.

Feriedestinasjonen består av totalt åtte kommuner og kjente attraksjoner som LEGOLAND, LEGO House og Lalandia. Området byr dermed på utallige unike opplevelser for barnefamilier med kort kjøreavstand i mellom attraksjonene, og i år er det flere spennende nyheter i området til både store og små.

Vannsklien Turbo Racer i Lalandia

Lalandia er Skandinavias største vannland og er en tropisk verden fylt av morsomme opplevelser. I år åpner Lalandia den spektakulære vannsklien Turbo Racer som er en klar favoritt blant alle badeglade mennesker. Vannsklien starter høyt oppe og sikrer full fart og magesug for alle som våger seg utfor.

Vannsklien Turbo Racer starter høyt oppe (bildekilde: legoland/ehrenberg)

Nettsidene til Lalandia Billund finner du HER

Nytt ridder-, prinsesse- og trollmannhotell 

Rett ved hovedinngangen til LEGOLAND, ligger nå et splitter nytt LEGO® hotell kalt LEGOLAND® Castle Hotel. Hotellet er parkens største investering til dags dato, og byr på 142 gjennomførte hotellrom med eventyrlig ridder-, prinsesse- og trollmanninnredning. 

Les også: Legoland® åpner storslått hotell (mars 2019)

Battle of the Brick i LEGOLAND®

Ridderstemningen sprer seg også i LEGOLAND® parken når det helt nye showet «Battle of the Brick» blir avholdt. Det imponerende riddershowet byr på lansekamp på hesteryggen, trick-ridning, sverdfekting, akrobatikk og tøffe stunts fra 4. mai til 17. august.

Kongelig fekterkurs på Koldinghus

Det tidligere kongehuset Koldinghus ble grunnlagt på 1200-tallet og har spilt en vesentlig rolle i Danmarks historie. I dag er Koldinghus et museum som byr på spennende historier.

Her kan man også låne museets renessansedrakter, leke prinser og prinsesser og delta på slottets maskeradefest. I år kan besøkende også lære seg å fekte som en ekte musketer.

Les mer om Koldinghus HER

Brillebjørner i GIVSKUD ZOO

GIVSKUD ZOO feirer i år sitt 50 års jubileum med et helt nytt dyr. Den sjeldne brillebjørnen kommer nå til Europas største anlegg for brillebjørner i Givskud Zoo, og her kan man også gå på oppdagelse i parkens unike utstillinger: ’PlastikkPlaneten’, ’Inspiratorium’, ’Dødens Hytte’ og ’Tilbake til istiden’. 

GIVSKUD ZOO sine nettsider finne du HER

Superbilen Bugatti i LEGO House

I gangavstand fra LEGOLAND ligger LEGO House som er et opplevelsessenter bygget av gigantiske LEGO® klosser. Her får du svaret på hvordan det er å være i et ekte legohus, og i år kommer verdens eneste Bugatti bygget av LEGO® klosser til LEGO House. Den ikoniske bilen utstilles fra 16. mai — 10. juni.

Lær mer om mineopprydningen hos Tirpitz

Tirpitz Bunkermuseum som ligger gjemt blant sanddynene på vestkysten har blitt utnevnt til Danmarks beste temamuseum. Dette prisbelønte museet er kanskje ikke det mest kjente blant nordmenn, men de som finner veien hit blir ofte værende i timevis.

I år setter Tirpitz fokus på de etiske utfordringene etter opprydningen av minene i Danmark etter andre verdenskrig under spesialutstillingen «Danger — Mines!»

Nettsiden til Tirpitz Bunkermuseum finner du HER

Gjør feriedagene morsommere med et Be Happy Pass 

Med kortet Be Happy Pass kan dere få en enda morsommere ferie. Hvis dere overnatter i en av de mange overnattingssteder i LEGOLAND Billund Resort får hele familien automatisk utlevert et gratis Be Happy Pass. Med kortet får dere noen spesielle opplevelser, rabatter og fordeler.

Flere saker om Legoland finner du HER

Kommentarer