Den argentinske stjernekokken Sebastian Mazzola deltok i 2015 under den årlige Gladmatfestivalen i Stavanger. Han gjestet Sabi Sushi, som da lanserte sitt “Omakase”- konsept i oljebyen. Konseptet var nytt i Norge og går kort og godt ut på at kokken bestemmer hva gjestene skal spise – m.a.o. ingen menyer, vinkart og sånt.
Den nå 39 år gamle Sebastian Mazzola fra Buenos Aires har som flere av sine argentinske landsmenn stjernestatus i Barcelona – dog ikke på fotballbanen, men i den katalanske hovedstadens restaurantverden.
Sebastian Mazzola begynte sin karriere 15 år gammel på bestemorens kjøkken hjemme i Argentina.
Som 28-åring ble han headhuntet til El Bulli, som hele fem ganger er kåret til verdens beste restaurant av Restaurant Magazine. El Bulli lå i Cala Montjoi nær byen Roses utenfor Barcelona og hadde tre Michelinstjerner før den ble lagt ned i 2012.
Han har også vært innom Pakta og 41 Degrees, samt NOMA i København.
Sebastian Mazzola hadde i mai 2014 et “gjestespill” hos Sabi Dinner Club i Stavanger. Her “overtok” han Sabi Sushis restaurant på Viking Stadion (SR-Bank Arena) i to dager. Dette gav mersmak for begge parter og argentineren vendte derfor tilbake til Sabi Sushi, Stavanger og Gladmat 2015.
Les mer om Gladmatfestivalen HER og HER – Les mer om Sabi Dinner Club HER
Se bilder fra Sebastian Mazzola`s gjestespill på Sabi Dinner Club i mai 2014