Flyselskapet Asiana Airlines starter opp en sommerrute mellom Seoul og Norges hovedflyplass Oslo lufthavn. Bakgrunnen er økt interesse for Norge som feriedestinasjon øker for sørkoreanske reisende. Oppstart blir den 10. juli og ruten vil bli operert to ganger ukentlig.

Norge hadde i 2017  en vekst på 36,7 prosent i antall  hotellgjestedøgn fra Sør-Korea. Dette i forhold til 2016. Med det passerte tallet 120.000 overnattinger.

Som en følge av dette starter Star Alliance-partneren Asiana Airlines opp en sommerrute 10. juli med flygninger tirsdager og lørdager mellom Seoul og Oslo lufthavn. Ankomst fra Seoul vil være kl. 14.30 med retur kl. 16.15. Ruten opereres av en Airbus A330-200.

– Turistveksten fra Sør-Korea er enorm og det er gledelig å se at Asiana Airlines har valgt å sette opp en rute for å møte denne veksten, sier direktør for trafikkutvikling i Avinor, Jasper Spruit.

Korean Air øker

Videre vil Korean Air øke antallet charterflygninger mellom Seoul og Oslo lufthavn fra åtte i 2017 til 11 i 2018.

– Den økte kapasiteten vil bidra til viktig verdiskapning for reiselivsnæringen i Norge fra et kjøpesterkt marked i vekst. Vi ser frem til å ønske Asiana velkommen til Norges hovedflyplass og synes det er veldig positivt at Korean Air også øker sin frekvens i sommermånedene, avslutter Spruit.

Korean Air vil også operere ruten mellom Seoul og Oslo lufthavn med en Airbus A330-200.

Kommentarer