Når sesongene skifter, drar Star Clippers seilskip fra et farvann til annet. I oktober forflytter Royal Clipper seg fra Europa til Karibia og arrangerer samtidig en fantastisk seilopplevelse over Atlanterhavet. I løpet av 16 dager er du som gjest for det meste til havs, hvor kropp og sjel får ro og fred, og for mange en nødvendig pause fra et hektisk hverdagsliv.

Spasenteret ombord i Royal Clipper (bildekilde: USN/Star Clippers)

Dette er også cruise for alle som liker å seile og nyte livet ombord. Du har tre herlige måltider som serveres daglig, med ekstra juice og croissanter for early birds, samt ettermiddagssnacks og nattmat. I over to uker kan man følge med på vind og vær, soloppgang og solnedgang. Se seilene heises og fires ned. Lytte til seilenes blafring, bølgeskvulp og naturens lyder. Skuldrene senker seg, og man sover som et barn ombord.

SPV Royal Clipper for fulle seil (Bildekilde/Foto: B. Rieger/Star Cippers)

For alle som liker å lære holdes forelesninger, man kan låne bøker i biblioteket og lytte til historier fra skipets cruisedirektør. Mange hviler seg på solstolene og leser egne favorittbøker, tar en dypp i bassenget og unner seg et glass vin fra Tropical Bar, skipets sjarmerende utvendige bar.

Du kan også bestille en kroppsmassasje eller stell av negler på hender og føtter. Endelig kan man bare nyte skipet over tid, uten å måtte i land.

Spasenteret ombord i Royal Clipper (bildekilde: USN/Star Clippers)

Royal Clipper starter krysningen den 25. oktober fra Lisboa, fortsetter til Portimão på Algarvekysten med muligheter for utflukt, eller rusle rundt i byen og prøve noen lokale sardiner. Etter én dag til havs, er neste stopp er fiskebyen Safi med fin gamleby, i Marokko. Royal Clipper fortsetter så ferden mot Kanariøyene og ankommer etter en dags til havs, Santa Cruz på Tenerife, med tid for sightseeing rundt på den frodige vulkanske øya og opp mot Telde på 3.718 moh, Spanias høyeste fjell.

Så starter 10 dagers seoleopplevelse direkte fra Tenerife til Barbados. Man kan oppleve delfiner som hopper i vannet og fugler som følger skipet. Begynn gjerne noen av dagene sammen med kapteinen på åpen bro og få med deg ekte seilererfaring. Hvis været tillater det, kan gjestene i perioder få styre skipet. Det å stå ved roret og seile mot horisonten er et minne for livet.

Vel fremme i Bridgetown, Barbados, etter 16 dager ombord, går du i land i en karibisk øyperle.

Royal Clipper vannsportaktiviteter (Star Clippers)

Bli gjerne noen ekstra dager og nyt korallstrender og palmer, før returen til Skandinavia. Du kommer hjem igjen som et nytt menneske. Gammelt stress ligger igjen på Atlanterhavets bunn.

Les flere saker om Star Clippers HER og flere cruisenyheter finner du HER

25. oktober, 16 netters Atlanterhavskrysning med Royal Clipper fra Lisboa til Barbados, fra EUR 1,935 per person i delt dobbelthytte.

Alle priser er eksklusive portavgifter og fly til og fra krysningen.

Masteklatring på Royal Clipper (Star Clippers)

Kommentarer