Mallorca er et populært reisemål for sportsentusiaster og ikke minst tennisfantaster. Det er en stor lidenskap for tennis på øya, der sporten har en lang historie basert på både egne tradisjoner og turisme. Den lille øya har opp gjennom årene fostret opp verdensenere som Rafael Nadal, som nå driver sitt eget tennissenter på øya.

Plakat - Tennis - ATP-touren 2021 - Santa Ponsa - MallorcaMallorca - A
Plakat for ATP-touren 2021 på Mallorca. Kampene spilles på banene til Mallorca Lawn Tennis & Country Club i Santa Ponsa – rundt to mil vest for Palma (Bildekilde: Fundació Mallorca Turisme)

19.-26. juni er ATP-touren endelig tilbake på Mallorca etter nitten år. Da samles hele verdenseliten på den tennisgale øya, og reisemålet får sjansen til å markere seg innen en global idrett og blant sportsinteresserte turister generelt.

Etter nitten år er tennisparadiset Mallorca tilbake som vert for ATP-touren i tennis. Turneringen går av stabelen 19.-26. juni, og det er første gang noensinne at ATP-touren spilles på gress i Spania. ATP Mallorca Championships 2021 skulle egentlig vært arrangert i 2020, men måtte avlyses på grunn av pandemien.

Mallorca har en lang tradisjon innen tennis. Det er mange baner her, og i gatene går annenhver person rundt med tennissko med røde grusflekker. Mange hoteller tilbyr også tennisbaner, og noen av de mer raffinerte sportshotellene har ti baner eller mer.

En viktig faktor i den store interessen er øyas egne talenter. Mallorca har bare rundt 900.000 innbyggere (2019), men har til tross for sin beskjedne størrelse fostret to av Spanias største stjerner, Carlos Moya og Rafael Nadal, som begge har vært nummer én i verden.

Verdensstjernen Rafael Nadal ble født og bor fortsatt i Manacor, en by øst på Mallorca som også er kjent for sine majoricaperler. I løpet av sin enestående karriere har Nadal vunnet 14 Grand Slam-titler og driver nå sitt eget tennissenter, Rafa Nadal Academy i hjembyen.

Hvis du vil trene på grunnslagene dine i glansen til en annen stor stjerne, kan du også ta leksjoner på Guillermo Vilas Tennis Academy, som ligger i Palma Nova like vest for Mallorcas hovedstad Palma.

Den første konkurransen på gress i Spania

ATP-turneringen på Mallorca i juni blir den første ATP-turneringen i Spania som spilles på gress. Det er også første gang at denne typen konkurranse blir spilt om kvelden.

Gressbanene på Mallorca Lawn Tennis & Country Club i Santa Ponsa (Calvià) er utviklet i tett samarbeid med Wimbledon, og de seks utendørsbanene er identiske med de som brukes under Wimbledon-turneringen. Til sammen forventes det at 1500 personer deltar i arrangementet, avhengig av rådende helsesituasjon, hvorav 28 internasjonale spillere i singel og 16 i dobbel.

For at konkurransen skal kunne arrangeres på en mest mulig miljøvennlig måte, har arrangørene forbudt alle plastprodukter, og en transporttjeneste skal minimere trafikken til og fra anlegget.

Mallorca har etter hvert utviklet seg til en helårsdestinasjon, og spesielt sportsinteresserte søker seg gjerne til Middelhavet i den behagelige lavsesongen. I tillegg til tennis er golf, padel, sykling og fotturer populære aktiviteter.

Flere artikler om Mallorca finner du HER

Les mer om Mallorca HER, om ATP Mallorca Championship HER, om Rafael Nadal HER, om Majoricaperlene HER, om Manacor HER, om Santa Ponsa HER og om Palma HER

Kommentarer