Avinors junistatistikk viser en nedgang i passasjertrafikken på 79,8 prosent sammenlignet med 2019. Utenlandstrafikkn hadde den største tilbakegangen med minus 96 prosent sammenlignet med fjoråret.

Avinor - Oslo lufthavn - Gardermoen - innsjekk - coronatider
Totalt 1.045.594 passasjerer reiste over Avinors lufthavner i juni mot 5.188.801 samme måned ifjor. Det er en nedgang på hele 79,8 prosent. (Bildekilde: Avinor)

– Juni er tradisjonelt den måneden i året vi har flest passasjerer, men på grunn av koronasituasjonen ser vi at hele åtte av ti flypassasjerer nå er borte fra Avinors lufthavner, sier Nora Hoberg Prestaasen, senior kommunikasjonsrådgiver i Avinor.

– Til tross for nedgangen ser vi en liten antydning til at passasjertallene tar seg noe opp, spesielt på innland, der økningen er på 12,4 prosent sammenlignet med mai i år, sier hun.

Antall flybevegelser øker også sammenlignet med mai 2020, noe som kan forklares med flyselskapenes gjenåpning av en del ruter den siste tiden.

– Selv om antall passasjerer er færre enn normalt gleder vi oss til å ta imot de reisende i sommer. De som skal ut og fly kan være sikre på at Avinor sørger for en god og trygg reise, avslutter Prestaasen.

Flere relaterte saker finner du HER og HER

Kommentarer