Er du en av dem som elsker å danse i bølgene? Søke stillhet og nærhet blant holmer og skjær? Eller få et realt adrenalin-kick av å ri bølger i ruskevær på yttersiden både her og der? Kanskje gå i land på en holme og nyte noe medbrakt i den vindstille fjæra eller i le bak et naust når det blåser friskt rundt ørene? Eller hva med litt natterangling i havkajakk en lys, nordnorsk sommernatt? Kanskje er telt og fiskestang eller god-boken med i kajakken?

Badestrand i Lofoten (bilde: ©otoerres)

Langs hele norskekysten innbyr verdens vakreste skjærgård til aktivitet. Med en Norge Rundt-billett fra Widerøe kan du reise så mye du vil i to uker, og oppleve flere av de flotte padleområdene i sør, vest og nord.

Åtte favoritter langs norskekysten

1. Trondheim

Firmaet Trondheim Kajakk tilbyr en rekke opplevelsesrike utflukter langs byens store skjønnhet, Nidelven, som for eksempel nattpadling. Eller hva med å booke en romantisk tur for to, der kajakkturen avsluttes med blåskjell, fiskesuppe eller bacalao på restaurant Lille Skansen etterpå? 

Les mer om Trondheim Kajakk HER og om restaurant Lille Skansen HER

Widerøe flyr deg til Trondheim fra flere norske flyplasser

2. Senja

Det krystallklare, turkise vannet i Bergsfjorden ved Senja er et drømmested for kajakkentusiaster. Her kan du være heldig å se sel og havørn under turen. Hamn i Senja holder introduksjonskurs, organiserer padleturer og leier ut kajakker.

Les mer om Hamn i Senja HER

Widerøe flyr deg til Andenes og Tromsø

3. Helgeland

Under Helgeland Padlesymposium på Tonnes (10.—12. mai) blir det et variert program med fokus på sikkerhet, godt sjømannskap og padling i alle former og fasonger.

Det blir både grunnkurs for nybegynnere og teknikk-kurs for viderekommende havpadlere.

Dessuten legges det opp til en rekke fellesturer for padleglade, med utgangspunkt i Oscarbrygga.

Les mer om Helgeland Padlesymposium HER og om Oscarsbrygga HER

Widerøe flyr deg til Mo i Rana

4. Rødøy på Helgeland

Noen sjømil nord for Polarsirkelen ligger Rødøy. Her møtes du av kritthvite sandstrender med krystallklart vann. Badetemperaturen er kanskje ikke så mye å skryte av, men pytt …

Telt på stranden eller en hyggelig rorbu er alt som trengs, og kajakk er et fremragende fremkomst-middel i skjærgården. Alle øyene gjør at det er mulig å padle langt uten å måtte krysse store havstrekk. 

På Tomma finner du nok et padleparadis, denne gang med utsikt til den karakteristiske øya Lovund, kjent for sin store koloni av lundefugl.

Les mer om Helgeland HER og om Rødøy HER

Widerøe flyr deg til Mo i Rana

5. Herøy på Helgeland

I skjærgården rundt Herøy har en høyere makt med særdeles god smak brettet ut milevis med strandflater, grønne gruntvannsområder som fører tankene hen til andre breddegrader og et ukjent antall øyer og skjær.

Her er det trygt og enkelt å padle fordi det aldri er langt til land og fordi havet er snilt og skjermet fra vindene ved storhavet.

Les mer om Herøy HER og om Helgeland HER

Widerøe flyr deg til Sandnessjøen

6. Vestfold

I boken “Padlereiser i Færder nasjonalpark” tar forfatter og kajakkentusiast Vigdis Askjem deg med på en indre og ytre reise i Ytre Oslofjord.

Gjennom fire årstider gir boken inspirasjon til dem som liker det enkle friluftslivet på sjøen. Nasjonalparken rundt Nøtterøy, Tjøme og Hvasser er kanskje den best tilrettelagte skjærgården for padlere.

Les mer om boken “Padlereiser i Færder Nasjonalpark” HER og om Færder Nasjonalpark HER

Widerøe flyr deg til Torp Sandefjord lufthavn

7. Sommarøy

En tur med kajakk rundt Sommarøy og Hillesøy er et must for padlere. Her kan også lengre distanser planlegges, da det er en flott skjærgård. Men husk, det er åpent storhav og du er i Nord-Norge, så vær og forhold skifter fort. 

Les mer om havpadling ut fra Tromsø HER

Widerøe flyr deg til Tromsø

8. Lofoten

For de som ønsker seg litt røffere utfordringer enn smule farvann i le av storhavet, er Lofoten stedet.

Å padle yttersida av Moskenesøya er som å være på ekspedisjon. Bli med på guidede turer eller lei havkajakk for soloferd.

De fleste rorbuanleggene i Lofoten, som for eksempel Hemmingodden Fishing Lodge, Hattvika Lodge og Svinøya, har kajakker for utleie.

Les mer om Hemmingodden, Hattvika Logde og Svinøya HER, HER og HER

Widerøe flyr deg til Leknes og Svolvær

Les mer om Widerøes Norge Rundt billett HER

Svolvær regnes som Lofotens “hovedstad” (bilde: ©otoerres)


Kommentarer