Aviator har inngått en intensjonsavtale om overtakelse av SGH- SAS Ground Handling`s virksomhet på hovedflyplassene i Danmark , Norge og Sverige.

Avtalen mellom Aviator og SAS omfatter bakkeservicen på Oslo-Gardermoen, København-Kastrup, Stockholm-Arlanda, samt Malmö-Sturp og Gøteborg-Landvetter. Noen tidsfrist for en eventuell overtakelse er ikke satt, men Aviator skal bruke høstmånedene på å forberede overgangen, samt få de nødvendige avtaler på plass, heter det i en pressemelding.

SAS har tidligere inngått en intensjonsavtale med Widerøe Ground Handling om overtakelse av bakketjenestene alle norske flyplasser unntatt Oslo-Gardermoen.

Les også: Widerøe overtar deler av SAS` bakketjenester i Norge

SAS som et ledd i spareplanen «4Exellence New Generation» fra november 2012  forsøkt å selge sine bakketjenester, men har møtt motstand blant annet fra fagforeningene. I 2013 ble det inngått en intensjonsavtale med Swissport som også kjøpte 10 prosent av aksjene i  SGH.  Sveitserne fikk imidlertid kalde føtter og trakk seg fra avtalen, samt solgte seg ut av selskapet.

Tidligere saker:

Aviator ble startet i 2010 gjennom da svenske Nordic Aero og de to norske selskapene Røros Flyservice og Norport Ground Handling ble kjøpt og og slått sammen. Siden er flere selskap kommet til og Aviator har idag virksomheter i både Danmark, Norge og Sverige, samt i Finland og Storbritannia. Selskapets hovedkontor ligger i Stockholm.

De to norske selskapene som gikk inn i Aviator i 2010 – Røros Flyservice og Norport Ground Handling, ble dannet av tidligere Braathensansatte som ble overflødige da SAS kjøpte det norske flyselskapet og overførte bakketjenestene til daværende SGS – nåværende SGH.

 

Kommentarer