Lufttrafikkbetjent (AFIS-fullmektig) er en viktig yrkesgruppe i Avinor. De har sin arbeidsplass i tårnet eller i et tårnsenter, og gir trafikkinformasjon til fly og helikopter på flyplassen, og har også oversikt over bakketrafikken.

Avinor - lufttrafikkbetjent (AFIS-fullmektig) - Flyplasstårn
Avinor ønsker å tiltrekke seg arbeidskraft fra de nordligste fylkene. (bildekilde: avinor)

Avinor er selv ansvarlig for å utdanne denne yrkesgruppen. Utdanningen består av et grunnkurs i lufttrafikktjeneste og et simulatortreningskurs. Deretter har eleven en praksisperiode ved en lufthavn, i cirka 10 måneder.

– Jeg søkte meg til dette yrket i fjor, og ble tatt inn i programmet. Jeg er nå i gang med utdanningen og så langt virker dette som et spennende yrke i et hyggelig miljø, sier Hilde Marie Hermann, for tiden AFIS-elev i Avinor.

Avinor er i disse dager ute med en kampanje for å tiltrekke seg de riktige kandidatene- og de befinner seg nord for Trondheim:

– Det er svært viktig for oss å tiltrekke oss kandidater fra de nordligste fylkene, spesielt fordi mange av tårnene på sikt skal flyttes til et tårnsenter i Bodø. Derfor retter vi rekrutteringskampanjen i høst til disse områdene primært. Vi kan friste med lønn under utdanning og spennende arbeidsoppgaver i luftfartsbransjen, forklarer kommunikasjonssjef i Avinor, Gurli Høeg Ulverud.

Aldersgrensen for å søke er 19 år. De som er interessert i å søke, kan skaffe seg mer info på Facebooksiden “Bli AFIS-fullmektig“, og på nettsiden til Avinor.

Les også: Avinor jakter på unge fra nord til lufttrafikktjeneste (september 2018)

Kommentarer