Sanibel ligger utenfor Fort Myers i det sørvestlige Florida og er et ideelt sted foralle som ønsker en aktiv ferie i et rolig tempo. Øya er kjent for sin avslappede og idylliske atmosfære, og de mange restaurantene og butikkene er godt besøkt av både øyas innbyggere og besøkende.

Sanibel Lighthouse ligger helt sør-øst på øya – bare to kilometer fra fastlandet og Fort Myers Beach (pressebilde: related.dk)

Sanibel – som er en såkalt barriereøy, har i alt 35 kilometer med sykkelstier, noe som gjør det enkelt og sikkert å bevege seg rundt på to hjul. Her finnes også også Bowman’s Beach som ifølge National Geographic er en av verdens beste strender !

Bowman’s Beach er i tillegg kjent som et av verdens beste steder å samle sjeldne muslingskjell på.

Fort Myers og Sanibel frister barnefamiliene med flotte strender og rolig vann (pressebilde: related.dk)

På Sanibel finner man også USAs største naturlige mangrove-økosystem, som er hjemsted for hundrevis av ulike arter fugler, fisk, delfiner, alligatorer, sjøkuer og pelikaner, for bare å nevne noen få.

Mange av dyrene kan oppleves på nært hold i nasjonalparken J.N. «Ding» Darling National Wildlife Refuge, hvor man kan bevege seg rundt på egen hånd i bil, på sykkel eller i kano — eller være med på en av de guidede turene.

Sanibel avsluttes dagen best med en kald drink i hånden mens man ser solen male himmelen i oransje og lyserøde farger når den går ned over Mexicogolfen.

Les mer om Sanibel HER og HER, samt om Fort Myers HER og Florida HER (eksterne lenker)

Flere saker og reisetips om Sanibel og Florida finner du HER og HER

Sanibel Island (pressebilde: related.dk)

Kommentarer