Azurmendi kan skilte med intet mindre enn tre stjerner i Michelinguiden og ble kåret til verdens mest bærekraftige restaurant både i 2014 og 2018 ifølge The «World’s 50 Best Restaurants 2018».
Restaurant Azurmendi sin satsing på bærekraftig drift høster nå sine frukter. I 2014 var 84 prosent av restaurantens aktiviteter bærekraftige. Fire år senere – i 2018, var tallet på hele 92,33 prosent !
Her er noen eksempler på hva de gjør:
- Regnvannet samles opp og brukes til å vanne åkeren samt plantene i drivhuset.
- De maksimerer bruken av naturlig lys for å redusere bruk av elektrisitet.
- De kontrollerer temperaturene og ventileringen for å redusere bruken av klimaanlegg.
- Dyrker selv mange av ingrediensene de bruker i restauranten og har dyrket mer enn 800 trær for å redusere CO2.
Restaurant Azurmendi ligger et kvarters kjøretur fra Bilbao og har også restaurant ENEKA (En stjerne i Michelinguiden) knyttet til seg på samme plass.
De produserer i tillegg også sin egen vin, Txakoli hvitvin, særegen hvitvin som kun lages i Baskerland.
Les mer om restaurant Azurmendi HER
Flere saker om Spania finner du HER