British Airways gjenopptar flyvningene til Irans hovedstad Teheran. Flyselskapet tror ruten vil være av interesse for den norsk oljebransjen. 

Peter Rasmussen (BA)

Peter Rasmussen (BA)

– Nå som de internasjonale sanksjonene er hevet, og aktiviteten på norsk sokkel er nede i en bølgedal, vet vi at mange aktører i norsk oljebransje ser på hvilke muligheter som ligger i Iran. Statoil og Aker Solutions har tidligere vært tilstede i Iran, og Norges mange ledende teknologileverandører ser nok et potensiale der. Derfor er jeg er fornøyd med at vi igjen kan tilby en effektiv reiserute dit, sier Peter Rasmussen, Nord-Europa-sjef for British Airways.

British Airways gjenopptar flyvningene fra London Heathrow terminal 5 til Iran fra og med 14. juli i sommer. Til å begynne med blir det seks ukentlige flyvninger. Fra vintersesongen øker det til en flyvning hver dag. British Airways fløy første gang til Teheran i 1946.

Rasmussen forklarer at reisende fra Stavanger og Oslo kan ta kveldsflyet fra henholdsvis Sola og Gardermoen til Heathrow og lande i Teheran tidlig neste morgen.

– Det er en fin rute for forretningsfolk som ønsker å reise utenfor kontortid, sier Rasmussen.

British Airways tror også at fjerningen av de internasjonale sanksjonene kan revitalisere Iran som turistdestinasjon.

– Med sin rike kulturarv, unik arkitektur og førsteklasses mat er Teheran tippet å være et populært reisemål for 2016, sier Rasmussen.

British Airways flyr fem daglige avganger fra Oslo til London Heathrow, samt to daglige avganger fra både Stavanger og Bergen til London Heathrow.

Kommentarer