Flanderns gater  er pyntet med fargerike lys, og på de stemningsfulle julemarkedene kan besøkende la seg fascinere av julepynt i all verdens former og farger. Byene i regionen er som forvandlet, og skøytebaner, lekre sjokolader, gløgg og flamsk juleøl bidrar til å få de mange besøkende i god julestemning.

Nå i desember og januar er det mange interessante  arrangementer og begivenheter i de større byene, og Flandern er derfor et opplagt valg hvis man vil hygge seg i utlandet i julen.

Nedenfor finner du fire hyggelige steder å besøke i Flandern til jul og nyttår.

Julemarkeder og nyttår i Brüssel

Hovdstaden Brüssel byr i hele desember på et utall stemningsfulle markedsplasser og innbydende juleboder med lekre smaksprøver og annet som kan gi inspirasjon til julegaver. På den storslåtte Grand Place er det i hele desember et stemningsfullt lyd- og lysshow som kan oppleves helt gratis. Julemarkedet i byens hjerte skjuler hundrevis av boder med gaver og godterier samt alt fra karuseller og roterende pariserhjul til speilblanke skøytebaner.

Julemarkedene kan besøkes frem til 1. januar 2017, og du kan for eksempel stikke innom Grote Markt, Beursplein, Sint Katelijneplein eller Vismarkt. De som besøker Brüssel 31. desember, bør oppleve det imponerende fyrverkerishowet i det historiske kvarteret Kunstberg klokken 23.00. Les mer HER

Les også: Dette skjer i Flandern i 2017

Vinterhygge i Brügge

Mange mener at UNESCO-byen Brugge blir enda mer sjarmerende når den kalde vinterluften legger seg over byen og gjør den historiske midtbyen ekstra romantisk, historisk og gåtefull. Samtidig er det færre besøkende i gatene om vinteren, noe som får de gamle bygningene og de smale brosteinsgatene til å virke spesielt autentiske. Her kan man oppleve noen av landets mest idylliske og livlige julemarkeder — Markt, Simon Stevinplein eller Walplein — det oser av autentisk belgisk julestemning.

Julestemning i Antwerpen (bildekilde: visitflanders.com)

Julestemning i Antwerpen (bildekilde: visitflanders.com)

Markedene kan oppleves til 2. januar 2017. Les mer HER og HER

Blant de største skøytebanene i BeNeLux

På Groenplaats-plassen i Antwerpen ligger en av de største utendørs skøytebanene i BeNeLux -landene. Her kan barn og andre som er unge til sinns, skøyte over isen under oppsyn av den store statuen av Peter Paul Rubens. De aller minste skøyteprinsene og -prinsessene kan boltre seg på barnebanen, hvor de kan lære å bevege seg på isen i sikre omgivelser. De som er på utkikk etter mer fart og sus i magen, bør besøke snø- og kjelkebanen ved gaten Steenplein, hvor det er utsikt over Schelde-elven.

Som Flanderns øvrige byer har Antwerpen også et hyggelig julemarked som kan oppleves frem til 8. januar. Dessuten har byens butikker søndagsåpent 11. og 18. desember. Er du i Antwerpen nyttårsaften, kan du hoppe inn i det nye året med et storslått fyrverkerishow klokken 23.00 på elvebredden ved Schelde. Les mer HER 

Les også: Kulinariske Flandern: Regionen med flest Michelin-stjerner per innbygger 

Vinterfestligheter i Gent

Midtbyen i Gent forvandles i desember til et hvitt eventyrland med skøytebaner, pariserhjul og hyggelige julemarkeder med boder fra hele verden. Besøk for eksempel markedene Sint-Baafsplein, BotermarktPoeljemarkt eller Korenmarkt.

Byens populære middelalderslott, Gravensteen, er også verdt et besøk — spesielt i vintermørket, da det er utsmykket med julelys og minner om en eventyrlig kongeborg. Her kan man frem til 8. januar oppleve festlig dekorerte boder og hyggelig julemusikk, og varme seg på all verdens delikatesser. Les mer HER

Les mer om Brüssel HER og om Flandern HER

Les flere nyheter om julemarkeder HER 

Kommentarer