Fra 2. til 4. mars kan du bli bedre kjent med tradisjonsrik belgisk sjokolade i Brüssel når den årlige sjokolademessen Salon du Chocolat arrangeres for femte gang. På programmet står blant annet interessante workshops, lærerike foredrag og et unikt sjokolade-moteshow. Samtidig kan man prøve en av de hotteste sjokoladetrendene for tiden – kombinasjonen av øl og sjokolade – og man får anledning til å møte noen av Belgias største stjerneskudd på sjokoladefronten.

Chocolate fashion show - Salon du Chocolat - Brüssel - Flandern

Chocolate fashion show under Salon du Chocolat i Brüssel (Photo credit: Visit Flanders)

I 1912 ble den første fylte sjokoladebiten (praline) laget i Brussel, og i dag er Belgia kjent som et sjokoladeland over hele verden. Det feires fra 2. til 4. mars i Brussel, når den årlige sjokolademessen Salon du Chocolat går av stabelen for femte gang. Her kan sjokoladeelskere i alle aldre møte mer enn 130 sjokolademakere, dessertkokker og kakaoeksperter.

Nettsidene til Salon du chocolat finner du HER

Få utløp for sjokoladekunstneren i deg

På messen kan besøkende med en sjokoladekunstner i magen få lekre oppskrifter, tips og triks fra utstillerne under presentasjonene som finner sted hver time. Samtidig får man mulighet til å lage delikatesser i ulike workshops, og man kan bli bedre kjent med sjokoladens og kakaoens verden når sjokoladeelskere og -eksperter holder lærerike foredrag.

På messen kan man også oppleve de mange stadiene kakaoen må gjennom for å bli til sjokolade.

Hver dag klokken 17 kan du dessuten overvære et spektakulært sjokolade-moteshow, der sjokolademakere og klesdesignere har gått sammen om å lage unike plagg av sjokolade. For eksempel står det verdenskjente italienske motehuset Valentino bak en av årets kreasjoner.

Nytt av året er mulighet for å lære mer om hvordan man best kombinerer ulike typer øl og sjokolade – en av sjokoladeverdenenes hotteste trender for tiden. Videre kan du i «Young Talents»-området møte noen av Belgias unge stjerneskudd på sjokoladefronten.

Praktisk informasjon

Salon du Chocolat arrangeres fra 2. til 4. mars 2018 i Brussel. Messen har åpent mellom 10 og 19 fredag og lørdag samt 10 til 18 på søndag. Billettprisen er EUR 8 på fredagen og EUR 10 på hhv. lørdag og søndag. For barn opptil 12 år er prisen EUR 5.

Les mer om Salon du Chocolat HER og HER – Les flere saker om Flandern HER Turistnettsidene til Flandern finner du  HER 

Kommentarer