Nesten 440.000 passasjerer reiste over Bergen lufthavn Flesland i januar. Det gir en oppgang på 4,8 prosent sammenlignet med året før.

Panoramabildet av Bergen lufthavn Flesland (Nils Olav Mevatne / Foto: Avinor)

Utenlandstrafikken sto for den største økningen på Bergen lufthavn Flesland. Antall reisende økte med sju prosent i forhold til februar 2018 og endte på 140.496.

– Dette er svært gledelig. Sammen med Avinor jobber vi hardt for å tiltrekke oss flere besøkende i vintersesongen. Også hotellstatistikken er hyggelig lesning i vinter. At både flypassasjerer og hotellgjester er i vekst er et tegn på at hardt og målrettet arbeid lønner seg, sier direktør Anders Nyland i Bergen Reiselivslag.

Det er de nye rutene til Paris med Air France, Helsingfors med Finnair og Widerøes nye helårsruter til Liverpool, München og Hamburg som bidrar til økningen på Avinors nest største flyplass.

Fra den nye terminalen på Bergen lufthavn (Foto: Nils Olav Mevatne / Avinor)

Den norske innenrikstrafikken økte med 2.5 prosent til 275.779 passasjerer i februar, mens offshoretrafikken med helikopter hadde 17.201 reisende – en økning på hele 36.1 prosent !

Ruten Bergen – Trondheim økte med 12 prosent og Bergen – Stavanger med fire prosent, mens Bergen -Tromsø fikk en økning hele på 24 prosent i februar.

– Widerøes satsning med å styrke Bergen som knutepunkt fra fjord og nord er veldig spennende. Rutetilbudet til Tromsø og Bodø har blitt betydelig styrket de senere år, og fra april forsterker Widerøe dette ytterligere ved øke fra to til tre avganger til Tromsø. Også ruten fra Bergen via Bodø til Lofoten vil bli styrket. Passasjerene kan se frem til at disse rutene hovedsakelig blir operert med Widerøes nye jetfly — Embraer E190-E2, sier Øystein Skaar, fungerende lufthavndirektør ved Bergen lufthavn.

For de andre store Avinorlufthavnene var februartallene slik:

Flere relaterte saker finner du HER og HER

Kommentarer