Bergen -Flesland hadde den største prosentvise økningen, mens Oslo-Gardermoen hadde flest passasjerer blant Avinors flyplasser i november 2018.

De siste årene har veksten i trafikken i stor grad kommet fra utenlandske passasjerer. I november var økningen størst på rutene til og fra Danmark, Polen, Storbritannia, Frankrike og Tyskland. (ill.foto: ©otoerres)

Totalt 4,3 millioner passasjerer reiste over Avinors lufthavner i november. Det er 3,2 prosent flere enn i samme periode i fjor.

Samtlige av de store flyplassene kunne notere seg for økning i november.

Oslo lufthavn økte med fire prosent til 2.2 millioner reisende . Her sto utenrikstrafikken for fem prosent og norsk innenriks for 2.8 prosent.

Bergen lufthavn Flesland økte med 5.6 prosent til 495.825 passasjerer. Her sto helikoptertrafikken offshore for hele 36.9 prosent, mens tallene for utenriks og innenriks var henholdsvis sju og 3.6 prosent.

Trondheim lufthavn Værnes fikk den minste økningen av de store flyplassene med 2.1 prosent til 383.885 reisende. Her økte innenrikstrafikken med 2.6 prosent, mens utenrikstrafikken var på samme nivå som i november 2017.

Stavanger lufthavn Sola økte med 2.8 prosent til 357.210 reisende i november. Helikoptertrafikken offshore steg med 17.6 og norsk innenriks med 3.4 prosent. Utenrikstrafikken var uforandret – i likhet med Trondheim.

Les også: Namsos lufthavn økte 40 prosent i november

Kommentarer