Manila og Tokyo skyter fart i antall bestillinger, men blant de mer nærliggende reisemålene er det Madrid som er den litt uventede listeklatreren høsten 2019.

Pradomuseet i Madrid (foto: ©otoerres)

Høsten er en intensiv reiseperiode. Uansett om det er en forlengning av sommeren med en sol- og badereise sørover eller en weekendreise til en europeisk storby, så fristes mange av en reise i høst. Høstens store listeklatrere er Berlin, Bucuresti, Madrid, Manila og Tokyo

– Selv om Gran Canaria, nær sagt som vanlig, er det mest bestilte reisemålet i høst så er det spennende å se at mange mer uventede steder klatrer på topplisten. Klassikere er alltid herlig, men det er også artig at mange søker seg vekk fra de aller mest besøkte stedene, sier Ellen Wolff Andresen, som er markeds- og administrasjonssjef hos Ticket.

Ellen Wolff Andresen (ticket)

En weekendreise har lenge vært som medisin for å takle høstmørket og fylle på energilagrene, og europeiske storbyer har alltid vært populære reisemål.

Mange har vært i Paris, Amsterdam eller London en eller flere ganger — og ønsker seg nå isteden de såkalte «second cities», dvs noen av Europas mindre besøkte steder. En utvikling som ligger på linje med de siste årenes trend om å søke genuine ferieopplevelser.

Turister fra alle land kommer til Paris (©otoerres)

Mange reisemål er omtrent like populære som i fjor — mens andre steder utmerker seg som skikkelig reiseraketter.

Berlin har fått sin renessanse i høst. Etter noen sesonger lengre ned på listen så vekker byen igjen manges nysgjerrighet, og øker med 85 prosent mot i fjor.

Checkpoint Charlie i Berlin (©otoerres)

Bucuresti øker med 75 prosent, dog fra små tall i fjor. Med kallenavn som «Lille Paris» har Romanias hovedstad økt kraftig i popularitet blant de som er interessert i historie, koselige kafeer og spennende gastronomiske opplevelser. Byen er dessuten kjent for et intensivt og innbydende natteliv og med et prisnivå langt under det norske så er byen en av Europas billigste storbyer å besøke.

Madrid er en annen storby som vi begynner å få øynene opp for. Men en økning på 82 prosent fyker byen oppover listen fra 54. til 28. plass. Spanias hovedstad har lenge levde litt i skyggen av Barcelona, og selv om det er stykke opp til Barcelona på listen så har Madrid noe på gang,

Blant reisemålene lenger bort så er det spesielt Manila og Tokyo som utpeker seg.

Tokyo har lenge havnet høyt på listen for nordmenns drømmereisemål, og med fordelaktige flypriser gjør stadig flere drømmen om til virkelighet.

Manila er i seg selv en fantastisk by å besøke, men fungerer også som et godt utgangspunkt for å utforske Sør-Øst Asia med alle sine vakre øyer og paradisstrender. 

Høstens reiseraketter — et utvalg

  1. Berlin, + 85 prosent
  2. Madrid, + 82 prosent
  3. Bucuresti, + 75 prosent
  4. Manila, + 79 prosent
  5. Tokyo, + 56 prosent


Kilde: Tickets bookingstatistikk, reiser bestilt t.o.m. 7. oktober med avreise 1. oktober til 15. desember.

Flere relaterte saker finner du HER, HER, HER, HER og HER

Kommentarer