Den internasjonale hageutstillingen IGA byr på internasjonal hagekunst og grønn livsførsel i Tysklands hovedstad – et tidsriktig utstillingsvindu for urban landskapsarkitektur, et lære- og eksperimentsted, en plattform for kulturdialog og et laboratorium for innovasjon. Under mottoet «Ein Mehr aus Farben» vises mangfoldet og de fascinerende motsetningene i metropolen Berlin, som overrasker med moderne ideer og gir nye impulser til hageutstillinger.

Fra 13. april til 15. oktober 2017 inviterer IGA til en opplevelsesrik og overraskende festival. I 186 dager, på et 104 hektar stort areal med mer enn 5000 tiltak, dreier alt seg om moderne hagekunst, landskapsutforming, naturopplevelser og grønne by-lunger.

Den nye tropehallen (Foto: ©Haas Architekten)

Gartnernes høydepunkter

Karl-Foerster Staudengarten (Foto: © Grün Berlin)

Karl-Foerster Staudengarten (Foto: © Grün Berlin)

Utstillingen Blumenhalle i Tropehallen og tallrike utendørs beplantninger viser variasjonsrikdommen. Det gjør også et vell av stauder og et mangfold vekster på 1900 kvadratmeter gressganger. Hagenisser, rose-bed og klatreroser danner unike komposisjoner. Andre steder synliggjøres de nyeste plantekreasjonene og videreutviklingen av bed- og potteplanter. Klassikere som georginer, rododendronlunder og utforming av gravsteder og minnesmerker utvider spekteret, i likhet med arrangementer av ”steinbilder” og skyformasjoner.

Frukttrær og blomstrende busker som hortensia, hibiskus og klematis knytter naboskapet til Blumenhalle. Märkische Garten er en hilsen fra Gartebauerverbande Berlin-Brandenburg. Den viser typiske vekster i naturen og kulturlandskapet i Brandenburg. Tett ved ligger Gärtnermarkt med regionale plantesorter.

Bygningsmessige høydepunkter

Over tretoppene på Kienberg rager utsiktsplattformen Wolkenhain. Den er et nytt landemerke og gir storslagen utsikt til hovedstadens sentrum og det omliggende, brandenburgske landskapet.

Fra Berlins aller første taubane kan gjestene oppleve det hele i fugleperspektiv. Friluftscenen, som kan ta opptil 5000 tilskuere, det nye besøkssenteret og IGA-campus med utdannelses-sentrum som utgjør enda flere bygningsmessige høydepunkter. I tillegg kommer Tropenhalle, landskapsvinduet ”Belvedere”, Wuhlesteg for naturelskere og Aquatica-promenaden. Fire nye lekeplasser inviterer store og små IGA-gjester til en helt spesielle reise i Erich Kästners barnebokhelt, Konrad, sin verden fra ”Der 35. Mai”. Følgelig er IGA ikke bare et skue for gartnerkunst, det er også en bygningsutstilling.

Fra Berlins første gondeolbane (bilde: ©Kolb Ripke Architekten)

Bærekraftig

IGA Berlin profilerer seg som forbildeprosjekt for bærekraftige beplantnings- og utviklingsprosesser. Den internasjonale gartnerutstillingen skal sikre et solid samspill mellom natur og miljø når det gjelder stell og videreutvikling. Etterbruksstrategien er å skaffe lokalbefolkningen varige, verdier. For gjestene fremstår IGA Berlin som en bærekraftig grønn metropol – ensbetydende med en kosmopolitisk og nyskapende kurs for en urban fremtid med høy livskvalitet.

Les mer om IGA Berlin 2017 HER og på Facebook HER

Les flere saker om Tyskland HER

Les mer om Reiselandet Tyskland HER

Travelmarkets guide til Tyskland finner du HER 

Kienbergterrassen (Bilde: ©iga-berlin-2017)

Kommentarer