Når stjernene skinner på himmelen over Tysklands hovedstad, kommer filmlerretene i Berlins hager og parker til live, Spree-bredden blir til dansegulv for tangoentusiaster, og museene åpner dørene under “Museenes lange natt”. Lommelyktene tennes for lommelyktkonsert og fyrverkeriet lyser opp over Olympiastadion.

Dette finnes bare i Berlin – byen som virkelig aldri sover!

Museum i måneskinn

En tur på museet sent på kvelden?

I 1997 holdt museene i Berlin for første gang åpent om natten. Nå har det blitt tradisjon. I 2017 er datoen for “Museenes lange natt” den 19. august.

Billetter får du kjøpt HER

For et fyrverkeri! Pyronale 1. – 2. September 2017

Med Olympiastadion og dets historiske klokketårn som imponerende kulisse kan du oppleve fyrverkeri i verdensklasse. Seks internasjonale lag kniver om tittelen “årets fyrverkerimaker” og om tilskuernes gunst med fantasifulle kreasjoner og fantastiske effekter.

HER får du kjøpt billetter til dette storslåtte arrangementet.

Filmer under stjernehimmelen: Sommerkino i Berlin

Frem til 3.9. har du muligheten til å besøke Berlins friluftskinoer. Blant annet finnes en kino rett ved historiske Potsdamer Platz. Og midt i en park i Friedrichshain finner du Berlins største utekino med 1000 komfortable solsenger å nyte filmopplevelsen fra. På friluftslerretet blir det vist aktuelle kinofavoritter, klassikere, thrillere og komedier. Kinoen er barrierefri, og har siden 2014 hatt teleslynger for besøkende med svekket hørsel.

Flere sommerkinoer finner du HER

1000 lys ved lommelyktkonserten den 16. September 2017

– Lommelyktkonserten er som en blanding mellom nattevandring og rockekonsert,  sier Jörn Brumme, medlem i bandet Rumpelstil.

Når det blir mørkt og tilskuerne tenner lomme-, hode-, og sykkellyktene sine, oppstår en enestående atmosfære! Det blir sunget og danset, og konserten er egnet for hele familien.

HUSK å ta med lommelykt!

Finn billetter HER

Sommer, sol og salsa på strandbaren „Strandbar Mitte“

Vis-à-vis Bodemuseet, direkte ved Spree-bredden, står strandstolene til Strandbar Mitte, som er den eldste strandbaren i hjertet av Berlin. På denne baren kan du slappe av i historiske kulisser. Det blir servert drikke og småretter, og i tillegg har du hver dag muligheten til å danse til sommerlige rytmer på scenen under palmetrær og lys-kjeder: mandager spilles argentinsk tango, tirsdager cha-cha-cha, vals og lignende, onsdager danses det til argentinsk tango, torsdager til salsa og fredager er det swing. Du får dansetime hvis du vil, men det er også mulig bare å se på!

I nabolaget ligger også Monbijouparken med stor gressplen, lekeplass og flere basket- og volleyballplasser.

Strandbar – Mitte
Monbijoustr. 3
10178 Berlin
Tyskland

Les også: Tyskland inspirerer…

Les flere saker om Berlin HER

Nettsidene til VisitBerlin finner du HER 

Les flere saker om Ferielandet Tyskland HER og om Reiselandet Tyskland HER 

Kommentarer