Ved årskiftet bytter Best Western Hotels & Resorts i Skandinavia navn til BWH Hotel Group AB. Bakgrunnen er en endring i selskapsstrukturen som hotellene i kjeden har stemt igjennom. Den innebærer at det etableres et nytt aksjeselskap med hotelleierne som eiere. Formålet er å styrke porteføljen i en bransje der konsolidering og oppkjøp endrer hele hotellandskapet.

BW Plus Kalmarsund Hotell - Sverige - BWH Hotel Group - Best Western
BW Plus Kalmarsund Hotell i Sverige (bildekilde: bwhotelgroup.dk)

Best Western Hotels & Resorts kjøpte i februar 2019 den verdensomspennende hotellkjeden WorldHotels, hvor blant annet Tivoli Hotel i København og Gothia Towers i Gøteborg inngår.

Les også: Best Western® kjøper WorldHotels™ – overtar premium- og luksushotell i hele verden (februar 2019)

Med dette oppkjøpet har Best Western Hotels & Resorts skapt en større bredde i sin hotellportefølje, og kan nå også tilby hotellopplevelser i premiumsegmentet. Kjeden rommer 17 varemerker som hver for seg henvender seg til ulike segmenter under én og samme paraply.

BWH Hotel Group Logo - Best Western
Ny logo for BWH Hotel Group Logo (bildekilde: bwhotelgroup.dk)

Nå bytter kjeden navn til BWH Hotel Group Scandinavia AB for å tydeliggjøre den brede porteføljen selskapet representerer. Navnet BWH Hotel Group er en sammenfatning av Best Western og WorldHotels. Samtidig skapes et aksjeselskap hvor de ulike hotelleierne blir aksjonærer.

– Vi har kjent et økt behov for å kunne handle raskere i en tid hvor hotellandskapet endres, og flere og flere hoteller konsolideres i de store kjedene. Våre hoteller eies og drives av lokale entreprenører og med stiftelsen av det nye selskapet blir de enda mer delaktige, samtidig som det gir oss som selskap og organisasjon større handlingsfrihet, sier Johan Kukacka, CEO for BWH Hotel Group i Skandinavia.

Johan Kukacka - direktør - BWH Hotel Group - Best Western Hotels & Resorts
Johan Kukacka (bildekilde: bwhotelgroup.dk)

Det nye selskapet, BWH Hotel Group, omfatter 4.700 hoteller rundt om i verden hvorav 160 ligger i Skandinavia. Den skandinaviske virksomheten går fra å være en økonomisk forening til å bli et aksjeselskap med oppstart 1. januar 2020.

Flere saker om Best Western Hotels & Resorts/BWH Hotel Group finner du HER

Flere B2B nyheter finner du HER og HER

Best Western Plus Hotel Bakeriet, Trondheim - BWH Hotel Group
Best Western Plus Hotel Bakeriet, Trondheim (bildekilde: bwhotelgroup.dk)

Kommentarer