Anerkjente Lonely Planet har kåret de ti beste reisemålene for 2022. Og hvis du vil utforske landene fra sjøsiden og kombinere pittoresk havutsikt og høy komfort med spennende utflukter og lokale opplevelser, er det perfekt å besøke landene på cruise.

Celebrity Apex - Rom sjø - Florida
Celebrity Apex i rom sjø utenfor kysten av Florida (foto: celebrity cruises/related.dk)

Norge får andreplassen på Lonely Planets liste for 2022. To av skipene til Celebrity Cruises skal seile i de norske fjordene sommeren 2022, fra mai til august, inkludert det nyeste skipet i den luksuriøse Edge-klassen, Celebrity Apex, som ble sjøsatt i 2021. De andre stedene på Lonely Planets topp 10-liste, som kan oppleves med Celebrity Cruises, er Belize, Slovenia og Egypt.
 

Dra på fjordferie i eget land

Norge beslaglegger andreplassen på Lonely Planets liste. Og faktisk kan du denne sommeren utforske fjordene våre med stil, om bord på Celebrity Cruise’ nyeste luksusskip, Celebrity Apex. På den ti dager lange ruten, som seiler fra Amsterdam, får reisende muligheten til å utforske Oslo, de naturskjønne fjordene og landsbyen Flåm, som ligger langt inne i Aurlandsfjorden på Vestlandet. De norske fjordene er så vakre at de er kommet på UNESCOs verdensarvliste. Aktive reisende kan også gå på fotturer i den norske naturen – for eksempel i Aurlandsdalen, som er Norges svar på Grand Canyon.

Les mer om Celebrity Cruises’ seilinger i de norske fjordene HER

Celebrity Cruises - Flåm - Aurlandsfjorden - Vestlandet - Norge
Et av Celebrity`s cruiseskip i Flåm og Aurlandsfjorden (foto: celebrity cruises/related.dk)

Frodig regnskog og verdens nest største korallrev

Belize i Mellom-Amerika er også lagt til på listen – og Celebrity Cruises har flere cruise som legger til kai her, fra fem til åtte netter. I Belize venter frodig regnskog og fargerikt undervannsliv. Du kan også utforske de urgamle Maya-ruinene og dra på eventyr i grotter. Dykkere må ikke gå glipp av det berømte Blue Hole, en del av Belize Barrier Reef – verdens nest største korallrev.

Les mer om cruisene med Celebrity Apex og Celebrity Reflection HER

Middelhavscruise med stopp i Slovenia

Ifølge Lonely Planet er Slovenia også verdt å føye til årets bøtteliste. Dette landet kan du få en liten bit av på et 13-dagers cruise i Middelhavet med Celebrity Constellation – fra Barcelona med stopp i Nice, Firenze, Malta, Taranto i Italia, greske Zakynthos, Kotor i Montenegro, Dubrovnik og Zadar i Kroatia, Koper i Slovenia og til slutt Venezia. Koper er en sjarmerende havneby med et lite middelaldersentrum. Her er flere gotiske bygninger fra 1400-tallet og også mulighet for å nyte naturen og utsikten over Alpene med fotturer, ridning og sykling.

Les mer om cruiset HER

Besøk pyramidene og sfinxen

Egypt er et annet av de beste reisemålene på 2022-listen. Skal du utforske landet med Celebrity Cruises, må du imidlertid vente til 2023, da selskapet vender tilbake til Egypt for første gang på ti år med et splitter nytt ti-netters cruise til Israel, Egypt og Middelhavet med det nye luksusskipet Celebrity Apex. Denne ruten omfatter blant annet en overnatting i den mytiske byen Alexandria, hvorfra du også kan dra på utflukt til pyramidene i Kairo og sfinksen i Giza.

Les mer om cruiset HER 

Beduin - Pyramide - Egypt - Celebrity
Beduin og pyramider i “Kongenes dal”, Egypt (foto: celebrity cruises/related.dk)

Alt inkludert

På alle cruisene til Celebrity Cruises gjelder det såkalte Always Included-konseptet, der mat, drikke, wi-fi og drikkepenger er inkludert i prisen.

HER finner du alle cruisene til Celebrity Cruises

Flere relaterte nyheter og artikler finner du HER og HER

Kommentarer