Wizz Air er stolt over at selskapet nok en gang er rangert blant de ti tryggeste lavprisselskapene i verden.

Wizz Air - Lufthansa Technik - Vedlikeholds -verksted - Budapest
Wizz Air har en avtale om flyvedlikehold med Lufthansa Technik sin avdeling på flyplassen i Budapest (Bildekilde: Wizz Air)

I kåringen gjennomført av AirlineRatings.com måles faktorer som tilsyn fra luftfartsmyndigheter, bransjeorganisasjoner, offentlig revisjon, antall ulykker og alvorlige hendelser, lønnsomhet, bransjeledende sikkerhetstiltak og flåtealder.

Med tildelingen av 7-stjernes sikkerhetsklassifisering fra AirlineRatings.com for andre året på rad, viser Wizz Air at det er en god sikkerhetskultur i selskapet. Dette understreker Wizz Airs holdning til at sikkerhet alltid skal være prioritert høyest.

Wizz Airs flåte er blant de yngste i verden og består i av 137 fly av typen Airbus A320, A321, Airbus A320neo og A321neo. Alle med en gjennomsnittsalder like over fem år. Flyselskapet har også mer enn 250 nye Airbus 320neo i bestilling. Flytypen er kjent for å være det mest drivstoffeffektive enkeltgangsflyet i verden.

Denne prisen kommer samtidig som Wizz Air har innført en rekke ekstraordinære helse- og sikkerhetstiltak for å beskytte passasjerer og ansatte mot smitte. Blant annet er det installert HEPA-filtre i alle Wizz Airs fly. Filteret filtrerer ut 99,97 prosent av alle virus og bakterier i luften. I tillegg følger Wizz Air nye retningslinjer for avstand, sørger for et desinfisert miljø om bord og reduserer alle unødige mellommenneskelige interaksjoner. På den måten skal passasjerene føle seg trygge når de reiser med Wizz Air.

Diederik Pen, Executive Vice President & Group Chief Operations Officer of Wizz Air, sier:

– Vi er stolte av å nok en gang bli tildelt den høyeste sikkerhetsvurderingen. De ekstra sikkerhetstiltakene Wizz Air har innført i år sørger for at vi fortsatt kan garantere for det høyeste sikkerhetsnivået om bord på våre unge og høyteknologiske fly. Med våre forbedrede hygienetiltak om bord, ønsker vi passasjeren velkommen til å fly med Europas grønneste flåte.

– Samtidig tilbyr vi service av høy kvalitet i flyene. Jeg er stolt av våre profesjonelle og dyktige ansatte som står på dag og natt for å levere utmerkede resultater, selv i et så utfordrende år som det 2020 ble.

Flere artikler om Wizz Air finner du HER

Kommentarer