I februar neste år samles noen av verdens beste surfere i Cabarete på nordkysten av Den dominikanske republikk til den 13. utgaven av Master of the Ocean.  Cabarete er kjent som surfingens mekka på grunn av de ideelle værforholdene, men surfing er ikke det eneste stedet har å tilby! De hvite strendene, den avslappende atmosfæren, strandbarene, restaurantene og de mange aktivitetstilbudene tiltrekker seg turister fra hele kloden.

Mange ønsker seg i dag en aktiv ferie, og da er Den dominikanske republikk et ideelt reisemål, også for nordiske turister. Puerto Plata på nordkysten og da særlig byen Cabarete er et ekstremsportparadis hvor du kan fråtse i vannaktiviteter. Det er også her surfere fra hele verden samles hvert år i et forsøk på å bli “Master of the Ocean”.

Den eneste konkurransen i sitt slag

Master of the Ocean er den eneste i sitt slag — en tøff konkurranse innen fire vannsportdisipliner: surfing, brettseiling, kitesurfing og brettpadling (SUP). Den 13. utgaven av denne årlige konkurransen finner sted 23. – 28. februar 2015. En av deltakerne er Casper Steinfath fra Danmark. Han er europamester i brettpadling.

Patricia Hiraldo er pressesjef for Master of the Ocean og forteller:

– Vi gleder oss til å ta imot dere nordboere og alle de andre internasjonale deltakere til denne konkurransen i våre tropiske bølger, og så håper vi dere sprer ryktet om den vakre øya vår.

Ultimate værforhold

Det er ikke rart at Den dominikanske republikk og området rundt Puerto Plata og Cabarete har blitt et vannsportsparadis. Passatvinden som er unik for den nordlige delen av øya, gir ultimate værforhold for surfing, brettseiling og kitesurfing, og kombinert med det faktum at det ikke er noen rev i Cabarete, er dette det perfekte stedet for vannsportentusiaster.

Patricia Polanco de Olmos, som er leder på Den dominikanske republikks turistkontor, forklarer:

– Det er ingen tvil om at surferne har hatt en stor betydning for Cabarete. Den avslappende atmosfæren, barene og restaurantene på stranden, og den karibiske musikken som spilles i bakgrunnen, gjør dette til et helt spesielt sted å være. Det er veldig ulikt alle andre steder i verden.

Sport for alle aldre

I Puerto Plata og Cabarete finner du sportsaktiviteter for alle aldre. Det er surfekurs for nybegynnere og barn i tillegg til mer avanserte surfeleirer hvor deltakerne får intensiv trening på å lære den rette balansen og finne “de rette” bølgene.

Andre vannaktiviteter rundt Cabarete og Puerto Plata er snorkling, dykking og vrakdykking. Cayo Arena er en liten øy som er kjent for sitt krystallklare vann og en havbunn av myk, hvit sand, noe som gjør den perfekt til snorkling.

Les mer om Master of the Ocean HER

Les mer om Den dominikanske republikk HER

Travelmarkets guide til Den dominikanske republikk finner du HER

Kommentarer