BMI Regional blir ny operatør på flyruten Stavanger – Newcastle, som Widerøe la ned tidligere iår. Ruten vil bli trafikkert seks ganger ukentlig og første avgang blir den 31. mai. — Det er alltid hyggelig å introdusere ruter som vil komme flere reisende i regionen til gode, både næringslivet og fritidsreisende. Vi skal sikre gode og effektive forbindelser til utlandet, og vil vise hele regionen at mulighetene er svært mange fra flyplassen vår, sier  Leif Anker Lorentzen som er direktør ved Stavanger lufthavn, Sola .

Leif Anker Lorentzen (Avinor.no)

Leif Anker Lorentzen (Avinor.no)

Ruten mellom Stavanger og Newcastle har en lang historie som går flere tiår tilbake i tid. Siste operatør var Widerøe, som la ned sine flyvninger tidligere i år. Nå vil britiske BMI Regional satse på ruten. Selskapets Embraer RJ-maskiner vil bruke én time og 20 minutter på turen over Nordsjøen.

Les også: Siste avgang på flyruten Stavanger — Newcastle (desember 2015)

— Vi er glade for mulighetene flyselskaper som BMI gir oss her på Sola. Dette viser at det satses på Rogaland, også i en utfordrende tid for regionens næringsliv, sier Leif Anker Lorentzen.

— Å kunne legge til en rute mellom Stavanger og Newcastle inn i vårt stadig voksende nettverk av viktige næringslivsdestinasjoner er noe vi er svært fornøyde med, sier Jochen Schnadt, Chief Commercial Officer hos BMI Regional.

— Stavanger appellerer til oss på mange måter: regionen er et viktig knutepunkt for olje- og gassindustrien, byen er en tidligere kulturhovedstad med et velutviklet kulturtilbud og ikke minst, gode spisesteder. Vi kan tilby et variert utvalg av billetter, der vår nye Executive-klasse vil være det beste og mest fleksible valget for både fritids- og forretningsreisende mellom Newcastle og Stavanger, sier Schnadt.

Den siste Englandsbåten var DFDS sin Queen of Scandinavia. Seilingene stanset høsten 2008 (©otoerres)

Den siste Englandsbåten var DFDS sin Queen of Scandinavia. Seilingene stanset høsten 2008 (©otoerres)

Mange i Stavangerregionen kjenner Newcastle fra tiden da “Englandsbåten” fortsatt gikk. Men mye har skjedd siden den gang, forteller Ruteansvarlig i BMI, Nina Handegaard:

— Dagens Newcastle er et moderne reisemål med alt du kan forvente av en typisk engelsk storby. Her kan du vandre i historiske gater, besøke gallerier og museer, se fotball og selvfølgelig gå på shopping. Newcastle er kjent for sitt livlige uteliv, men er også den byen i Storbritannia med flest teatre per person, så her er det noe for alle, sier Handegaard, som trekker frem området Quayside som ett av de mest spennende:

— Her har et rikt kulturtilbud med konsertscener, restauranter og barer tatt over for et slitent industriområde. I Quayside finner du også “Gateshead Millennium Bridge”, verdens første roterende bro, som med rette er en av byens store stoltheter, sier hun.

 

Kommentarer