For den vininteresserte er Tyskland et drømmereisemål. Det tyske vininstituttet (DWI) har nå undersøkt mulighetene for bobilparkering i landets 13 vinregioner og kommet fram til at flere produsenter tilbyr de reisende muligheten til å overnatte på gården i sin egen bobil.

Vinflasker - Stuttgart - 2013 - GTM
Fra en vingård like utenfor Stuttgart i det sydvestlige Tyskland (Foto: ©otoerres)

Hva er vel bedre enn å kunne kombinere det praktiske med ekte hygge på ferie? Se for deg at du cruiser gjennom Tysklands mange pittoreske vinlandskap, super komfortabel i din egen bobil. Når du kommer frem til den ønskede vinprodusenten, parkerer du bobilen for natten og koser deg med vinsmaking på gården.

DWI har nylig gjennomført en undersøkelse blant Tysklands mange vinprodusenter, hvor de kunne identifisere 35 vingårder som tilbyr de reisende bobilparkering på sine områder.

– Vi tror at det er flere vinprodusenter som tilbyr denne muligheten, men flere av disse deltok ikke i undersøkelsen, sier Frank Schulz fra DWI.

Bobilbilister forventer vanligvis å kunne koble seg til strøm- og vannforsyning, noe alle produsentene i undersøkelsen tilbyr sine kunder. I DWIs database informerer vinprodusentene om sine parkeringsplasser for bobiler under «Accommodation types». De som ønsker å reise på denne måten kan finne denne informasjonen samt andre tjenester som de tyske vinprodusentene tilbyr i den enkelte produsents database. Mer informasjon finner du på nettsiden www.germanwines.de.

Når du reiser med bobilen på vinferie i Tyskland, finnes det utrolig mye å oppleve. I tillegg til de ulike produsentene med bobilparkering, kan du blant annet besøke prisvinnende vingårder og vinoteker samt flere landemerker for tysk vinkultur

Nettsiden til DWI – det tyske vininstituttet, finner du HER

Les flere artikler om Ferielandet Tyskland HER og HER, samt om Reiselandet Tyskland HER og HER

Kommentarer