Antall stillinger tilknyttet økoturisme har økt med mer enn 50 prosent, og landets økoturisme sysselsetter nå mer enn 14 000 innbyggere viser tall fra organisasjonen Ecotourism Australia.

Naturopplevelser - Australia - Australiareiser
Australia kan by på naturopplevelser i verdensklasse, og nå er det de grønne turene som vokser mest! (bildekilde: australiareiser.no)

Totalt omsetter økoturisme i Australia nå for mer enn 10 milliarder norske kroner, og antall stillinger tilknyttet økoturisme har økt med 54 prosent de to siste årene i følge tall fra Ecotourism forteller Australiareiser, Norges ledende arrangør av reiser «down under».

– Stadig flere ønsker “grønne opplevelser” i ferien mener Martin Dahl Jespersen, produktdirektør i Australiareiser.

Fossefall - Australia - Naturopplevelser - Australiareiser
Australia kan by på naturopplevelser i verdensklasse, og nå er det de grønne turene som vokser mest! (bildekilde: australiareiser.no)

– Dette spennende kontinentet er for mange av våre kunder en «once-in-a-lifetime» reise, og vi anbefaler ofte grønne aktiviteter gjennom Ecotourism Australia. Flere av aktørene har vi samarbeidet med i årevis, og vi vet at de står for supre opplevelser og god kvalitet.” 

 Her er åtte grønne opplevelser anbefalt av Australiareiser; 

Great Ocean Road Surf Tours

Elsker du mennesker, natur og surfing er dette den ultimate grønne arrangøren om du skal “down under” og planlegger å forsøke deg i  bølgene. Great Ocean Road Surf Tours lærer deg ikke bare å surfe – de lærer deg også om livet i havet og på strendene.

Surfere - Strand - Australia - Australiareiser
Mange drømmer om å surfe når de kommer til Australia, og nå tilbyr stadig flere grønne surfe opplevelser. (bildekilde: australiareiser.no)

Kangaroo Island in Style

To-dagers tur til Kangaroo Island på sørsiden av Australia. Øye er kjent for sin vakre natur og yrende dyreliv. Her henger bokstavelig talt koalaene i trærne hvor enn du går, og både kenguruer og wallabier myldrer det av. I tillegg til disse kjente dyrene har øya også en helt egen flora og fauna, så her er det duket for mange vakre og uforglemmelige opplevelser. Turen her ledes av noen av Australias aller beste wildlife-guider.

Les mer om Kangaroo Island in Style HER

Rafting Tully River - Queensland - Australia - Australiareiser
Rafting på Tully River i staten Queensland er en populær tur på listen til Ecotourism Australia melder Australiareiser. (bildekilde: australiareiser.no)

Adventure Bay Charters

Elsker du spenning i ferien? Da skal du ta en tekstra titt på nettsidene til Adventure Bay Charters! De har blant annet  en “once-in-a-lifetime” opplevelse hvor du kommer tett inn på den legendariske store, hvite haien. Arrangøren var også den første økosertifiserte hai-safari-arrangøren, og de første som startet med å bruke musikk i stedet for mat for å lokke til seg hai.

Nitmiluk Tours

En pandletur i en kano gjennom den 12 kilometer lange Nitmiluk Gorge er en opplevelse du sent glemmer. Her tar landskapet rett og slett pusten fra deg . Nitmiluk Tours har spesialisert seg på padleturer i dette vakre, røffe og slående landskapet. Et område som også er kjent for sitt unike dyreliv.

Katherine Gorge- Nitmiluk National Park - Økoturisme - Australia - Australiareiser
Australiareiser melder om boom for grønne opplevelser og økoturisme. Her fra en padletur langs 12 kilometer lange Nitmiluk Gorge. (bildekilde: australiareiser.no)

RNR White Water Rafting

RNR er spesialister på rafting! Nærmere bestemt har de spesialisert seg på fem-stjerens rafting på Barron og Tully River i staten Queensland. Dette er gøy for hele familien, og en fin måte å oppleve den uberørte regnskogen i på.

Cairns dykkesenter

Senteret er et av verdens største dykkesentre, og tilbyr daglig dykke- og og snorkleturer til Great Barrier Reef og Fitzroy Island. Drømmer du om å ta dykkelappen mens du er «down under», så er dette øko-sertifiserte dykkersenteret stedet.

Cairns dykkersenter - Australia - Australiareiser
Cairns dykkesenter er et av verdens største grønne dykke-sentre. (bildekilde: australiareiser.no)

Discovery One – Kimberley Cruises

Om du er en som foretrekker et eventyr uten å bli våt på føttene, så er dette øko-arrangøren og turene for deg. Med Discovery One  kan du oppdage den vakre og uberørte Kimberley kysten om bord på et av øko-arangørens fartøy. Discovery One viser deg ikke bare det vakre landskapet men forklarer og forteller om alt du ser underveis fra geologiske undere til et helt unikt dyreliv. 

Sailaway på Great Barrier Reef

Sailaway tilbyr det beste av det beste når det gjelder kombinasjonen seiling og snorkling langs Great Barrier Reef. Det er få gjester om bord, og fokus er på gode naturopplevelser.

Les mer om Sailaway på Great Barrier Reef HER

Nettsidene til Ecotourism Australia finner du HER

Flere saker om Australia finner du HER

Hvithai - svømming - Australia - Australiareiser
Å svømme med hvithai er en både fantastisk og spennende grønn opplevelse. (bildekilde: australiareiser.no)

Kommentarer