Det svenske flyselskapet BRA er først ut med å lansere flyruter mellom den nye flyplassen Scandinavian Mountains Airport (SCR) og fem destinasjoner.

BRA er første flyselskap som annonserer ruter til og fra Scandinavian Mountains Airport (flybra.se)

Den 22. desember 2019 åpner Scandinavian Mountains Airport, flyplassen som vil ligge midt mellom Norges og Sveriges største skisteder, Trysil og Sälen.

Les også: Scandinavian Mountains Airport receives IATA code

BRA ble det første flyselskapet til å lansere ruter fra den splitternye flyplassen. Selskapet vil fly mellom Scandinavian Mountains Airport og Stockholm/Bromma, Gøteborg, Malmø, Ängelholm og Växjö.

– Dette har vi ventet lenge på og endelig er de første flyrutene klare. Den nye flyplassen gjør at det blir lettere for gjester å komme til Trysil. Nå kan gjestene våre besøke oss oftere på en raskere og mer effektiv måte, forteller Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil.

Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil, sier at Scandinavian Mountains Airport setter Trysil på reisekartet på en helt annen måte. Det gir fremtidstro. Her fra seremonien når første spadetak ble tatt for flyplassen i oktober 2017. (Foto: Gro Kveldro Bruksås/Trysil)

Enda flere internasjonale gjester

I dag er over 70 prosent av Trysils kommersielle vintergjester fra utlandet. Med åpningen av den nye flyplassen får 200 millioner mennesker en reisetid til Trysil-regionen innenfor fire timer.

– Scandinavian Mountains Airport setter Trysil på reisekartet på en helt annen måte. Det gir fremtidstro, sier en optimistisk Sanaker Lohne.

Trysil Alpine Lodge er et av de største prosjektene for å utvikle flere senger i Trysil, og bak prosjektet står fem tryslinger fra familiene Sletten og Sørhuus. På bildet ser man tegninger av byggetrinn 1, som vil ha en verdi på 900 millioner kroner. ( Illustrasjonsfoto)

Næringsaktørene i Trysil sier de vil investere 3,7 milliarder frem mot 2030 for å utvikle destinasjonen for fremtiden. Dette gir grunnlaget for å øke kapasiteten, forbedre opplevelsene og kvaliteten.

Fly fremfor bil

Det svenske flyselskapet BRA har sett en vekst i etterspørselen etter flyreiser til fjelldestinasjoner de de siste årene.

– Det å være det første flyselskapet til en helt ny og unik flyplass som den i Sälen/Trysil blir virkelig spennende, og jeg håper mange kommer til å se fordelene med å ta klimakompensert fly direkte til skibakkene fremfor mange timer i bil, sier Ulrika Matsgård, kommersiell sjef for BRA.

Administrerende direktør i Scandinavia Mountains Airport, Brett Weihart, understreker at det kommer enda flere internasjonale flyruter i nær fremtid.

– Det er veldig gledelige å kunne presentere de første flyrutene, og det skal bli like gøy og snart få offentliggjøre de første utenriksrutene. Sluttforhandlingene pågår med flere store flyselskap. Billettsalget starter innen kort tid gjennom de etablerte salgskanalene, sier Weihart.

Når Scandinavian Mountains Airport åpner i desember i år, får 200 millioner mennesker en reisetid hit innenfor fire timer. Slik så flyplassområdet ut før snøen la seg i fjor høst. (Foto: Scandinavian Mountains Airport)

Korta fakta om Scandinavian Mountains Airport – Sälen/Trysil

  • Flyplassen ligger på grensen til Norge og er den første som bygges i Sverige på 20 år
  • Helt privateid av 33 foretak
  • Terminalbygningen har fire gater og inneholder bl.a. kafé, taxfreebutikk og shops
  • Skal forsyne Sveriges og Norges største skisteder med internasjonale gjester
  • Transfertid til Trysil er 40 minutter
  • Regionen er Skandinavias største vinterdestinasjon. I Trysil finnes det pr. dags dato 28 000 senger rundt Trysilfjellet, 31 heiser og 68 skibakker.
  • Flyplasskoden til Scandinavian Mountains Airport er SCR

Les flere saker om Scandinavian Mountains Airport HER, om Trysil HER og om flyselskapet BRA HER og HER


Kommentarer