Neste uke, torsdag den 31. oktober, skal Brexit gjennomføres og Storbritannia forlater EU. For de fleste, 73 prosent, har dette ingen innvirkning på deres interesse for å reise til Storbritannia. Mens åtte prosent oppgir at Brexit vil påvirke interessen negativt, og fire prosent sier at interessen derimot vil øke. Dette viser Tickets nye Kantar Sifo undersøkelse.

London - Themsen- Parlamentet - Big Ben - Ticket
Støyen og uvissheten rundt Brexit påvirker ikke nordmenns reiselyst når det gjelder Storbritannia (Pressebilde: Ticket)

– Storbritannia er et av våre mest populære ferieland, og London er en utrolig populær by for weekendreiser hele året. Uavhengig av hva slags avtale det ender med for britene så ser ikke Brexit ut til å påvirke vår lyst til å besøke landet, sier Ellen Wolff Andresen, som er markeds- og administrasjonssjef i Ticket.

Den 23. juni 2016 avholdt Storbritannia folkeavstemning om å forlate EU. Majoriteten (51,9 prosent) stemte for Brexit. Egentlig skulle exiten skje i mars 2019, men ble utsatt til 31. oktober. Slik det ser ut i dag så er ingen avtale for videre samarbeid på plass — til tross for intensive forhandlinger mellom Storbritannias regjering og representanter for EU.

Nesten tre av fire (73 prosent) oppgir at deres interesse for å reise til Storbritannia er upåvirket av Brexit.

Aldersgruppen 45-59 år oppgir i størst grad (79 prosent) at interessen for å reise til Storbritannia ikke blir påvirket, og menn i denne aldersgruppen lar seg minst påvirke (82 prosent). Bare åtte prosent oppgir at Brexit vil minske deres interesse for å reise til Storbritannia.

Menn er mer negativt påvirket enn kvinner (hhv ti og seks prosent), og samme gjelder for den yngste målgruppen, 18-29 år, der 13 prosent oppgir minsket interesse for å reise dit. Fire prosent oppgir at Brexit øker interessen for å reise til Storbritannia.

Resultatet fra denne ferske Kantar Sifo undersøkelsen bekreftes av Tickets bookingstatistikk. I 2019 er det riktignok en liten nedgang til Storbritannia totalt (- 5 %) som en følge av færre bestillinger til London, mens bestillingene til andre byer som for eksempel Manchester, Edinburgh og Birmingham øker mye, i forhold til samme periode i fjor.

Vil Brexit, Storbritannias exit fra EU, påvirke din interesse for å reise til Storbritannia?

  • Ja, min interesse for å reise til Storbritannia vil minske, åtte prosent
  • Ja, min interesse for å reise til Storbritannia vil øke, fire prosent
  • Nei, min interesse for vil være uforandret, 73 prosent
  • Usikker/vet ikke, 15 prosent

Kilde: Tickets siste Kantar Sifo undersøkelse, gjennomført 19.9. — 8.10.19. Riksrepresentativt utvalg.

Flere relaterte saker finner du HER, HER, HER, HER og HER

Flere B2B nyheter finner du HER og HER

Kommentarer