Britannia Hotel i Trondheim har nylig fått innvilget medlemskap i The Leading Hotels of the World, som er en eksklusiv medlemsklubb bestående av noen av verdens flotteste hoteller. Britannia blir det femte hotellet i Norden som får innvilget medlemskap sammen med Hotel Continental i Oslo, D`Angleterre i København, Grand Hotel i Stockholm og Kämp i Helsinki.

Logoen til The Leading Hotels of the World (kilde: lhw.com/britannia.no)

Britannia Hotel er for tiden inne i det siste året av en tre-årig, omfattende total-renovering, etter at hotellet ble kjøpt av Odd Reitan i slutten av 2015. Hotellet stengte sommeren 2016 og åpner dørene igjen den 01. april i 2019. Da med 257 nye rom og suiter, seks restauranter og barer, spa & gym, ballroom og selskapslokaler, i tillegg til nye konferanse- og møtefasiliteter.

The Leading Hotels of the World består av 375 hoteller i 75 land over hele verden. Felles for dem alle, er at de er spesielt utvalgte femstjerners hotell som må etterleve en svært streng kvalitetsstandard på over 800 sjekkpunkter.

Nye medlemmer må også bli anbefalt inn av eksisterende medlemmer og må bestå flere tester i tillegg til å bli valgt inn av en egen jury. Standardene tar blant annet for seg kvaliteten på hotellfasiliteter og tjenester, restauranter og velvære-fasiliteter, og viktigst: servicenivå og gjeste-oppfølging i alle ledd. Alle hotell blir grundig testet hvert år av hemmelige inspektører som følger opp de 800 punktene og sikrer at det leveres på den høye kvalitetsstandarden som et medlemskap i Leading Hotels krever.

Deluxe Room 1897 Britannia Hotel (bildekilde: britannia.no)

Skal bli et reisemål

– Vi har ett mål om at Britannia skal bli ett av Skandinavias aller beste hotell og et reisemål i seg selv. Gjennom dette samarbeidet og med de kravene som Leading Hotels stiller til servicegrad, hotell- og restaurantfasiliteter og gjestebehandling, er vi overbevist om at vi skal klare å lykkes med det. Vi gleder oss enormt til åpningen 01. April neste år og ser frem til å ønske både norske og internasjonale gjester fra hele verden velkommen til nye Britannia, sier en fornøyd hotelldirektør Mikael Forselius.

Strategisk riktig valg

– Dette er et strategisk riktig og viktig veivalg for Britannia Hotel. De kvalitetene som investeres i selve hotellet nå, både på rom & suiter, i alle fellesområder, i spa og i de ulike konseptene vi planlegger på mat- og drikke, er på internasjonalt femstjerners nivå. Nye Britannia Hotel er en god match for Leading Hotels i Skandinavia og vi gleder oss til å se effekten av samarbeidet. Dette er et riktig steg på veien mot å nå hotellets visjon om å skape et reisemål, uttaler prosjektleder i Britannia Hotel AS, Bjarte Gjerde.

En unik mulighet

– Leading Hotels of the World er en meget sterk merkevare og en svært attraktiv samarbeidspartner for Britannia og vi ser frem til å jobbe tett med de i årene fremover for å øke andelen internasjonale gjestedøgn til Britannia og Trondheim by. Gjennom de internasjonale salgs- og distribusjonskanalene deres og kvalitetsstempelet som medlemskapet gir oss, åpnes dørene for et nytt marked med internasjonale high-end gjester fra hele verden,  mener salg & markedsdirektør Peter Gjerde.

– Vi får innpass i et unikt nettverk av noen av verdens beste hoteller, som vi kan samarbeide med og måle oss opp i mot. Britannia Hotel blir nå virkelig en del av det gode selskap, som i tillegg til de fire øvrige nordiske medlemmene, også inkluderer storheter som Ritz Hotel i London og Paris, Le Sirenuse i Positano, Le Royal Monceau og Le Bristol i Paris, Faena Hotel i Miami og Negresco i Nice for å nevne noen av de over 375 unike medlemmene, avslutter Peter Gjerde.

Britannia Hotel vil være tilgjengelig på Leading Hotels of The World sin nettside som du finner HER fra og med starten på august i år. Hotellet er åpen for online rombestilling på sine egne nettsider som du finner HER

Fakta Leading Hotels of The World

Leading Hotels of The World ble stiftet i 1928 og representerer i 2018 over 375 av verdens mest eksklusive hoteller i 75 land over hele verden. Leading er eid av 65 av medlemshotellene og har 25 salgskontorer totalt i verden. Medlemshotellene er individuelle og ofte familie-drevne og hadde en samlet omsetning på over 900 millioner US Dollars i 2017. Leading Hotels har en egen Leaders Club for individuelle gjester med over 130 000 medlemmer.

Les også: Ulf Dalheim skal bygge opp vinbaren ved Britannia Hotel (juni 2018) – Mikael Forselius blir hotelldirektør for Britannia Hotel (november 2016) – Britannia Hotel er solgt til E.C. Dahls Eiendom (desember 2015) – Årets beste frokost: Britannia Hotel er nominert i konkurransen Twinings Best Breakfast (september 2015)

Kommentarer