British Airways er i ferd med å løse dataproblemene som lørdag satte selskapets fly på bakken. Søndag regner BA med å kunne gjennomføre flesteparten av sine operasjoner fra London Heathrow og tilnærmet alle fra London Gatwick.

British Airways Airbus A 320 lander på MJV – Murcia San Javier i Spania (foto: ©otoerres)

British Airways er i ferd med å komme til hektene igjen etter lørdagens datasammenbrudd som satte store deler av flyflåten på bakken. Årsaken var et strømbrudd som satte selskapets datasystemer ut av drift.

BA`s flyvninger til og fra Londonflyplassene Heathrow og Gatwick ble lørdag  kansellert – først frem til klokken 17.00 og siden lørdagen ut.

Søndag ble trafikken gjenopptatt fra de to Londonflyplassene.

BA opplyser på sine nettsider om at de har håp om å få gjennomført flesteparten av flyvningene til og fra Heathrow og nesten alle til og fra Gatwick.

Reisende som har billett med BA idag oppfordres imidlertid til å ikke dra til flyplassen uten 100 prosent sikker reisebekreftelse. Årsaken er at det foreløpig ikke er mulig å foreta ombookinger på flyplassene.

BA ber derfor sine passasjerer om å sjekke statusen via  deres  “Manage My Book tab” som finnes på selskapets nettsider HER.

Passasjerer oppfordres også til ikke å komme til flyplassene for å plukke opp forsinket bagasje. Den blir nå sortert for videredistribusjon til de reisende som ble rammet av problemene.

BA`s danske franchisepartner Sun-Air, som flyr en rekker ruter under British Airways-paraplyen, er ikke berørt av dataproblemene og flyr som normalt, opplyser selskapet i en melding.

British Airways oppdaterer situasjonen fortløpende HER

Kommentarer