Det er ikke mange av oss som synes det er spennende å vente på flyavganger. Lufthavner kan være ulidelig kjedelige, men heldigvis finnes det mange steder hvor du kan bruke ventetiden på shopping, restauranter, skjønnhetspleie og gambling.

Southwest - Boeing 737 - Landing - Unsplash
Hva med å gjøre noe spennende mens du venter på flyet ? Dagens mest moderne lufthavner byr på både shopping, spisesteder, Spa-behandlig og gambling !(Photo by NeONBRAND on Unsplash)

Du kjenner sikkert følelsen: Du ankommer flyplassen litt for tidlig eller flyet er forsinket med et par timer. Når taxfree-butikken er gjennomtrålet og den obligatoriske baguetten er fortært, er det egentlig ikke annet å gjøre enn å vente. Men tiden mens du tvinner tommeltotter eller “runder” Facebook kan likevel bli ulidelig, så derfor er det mange som setter pris på lufthavner som tilbyr “annerledes” aktivering.

Shopping

Mange av de store flyplassene rundt omkring i verden, altså de viktigste trafikknutepunktene for luftfarten, har nesten utviklet seg til å bli en form for shoppingsentre. I Norge er det først og fremst på Gardermoen at du finner en større rekke butikker hvor du enkelt kan bruke både tid og penger.

Kommer du imidlertid utenfor Norges grenser blir alt mye større. København lufthavn Kastrup har utviklet seg til å bli en av de flotteste lufthavnene i Europa, og her finner du i dag et vell av spennende shoppingmuligheter. Uansett om du er på jakt etter eksklusive merkevarer eller produkter til litt mer “folkelige” priser finner du garantert forretninger som vekker interesse på Kastrup.

Restauranter og spisesteder

Mange odds- og spillinteresserte tar plass på sports-caféene som finnes på mange flyplasser. Her er det ofte servering av mat og drikke samtidig som favorittlaget spiller kamp på en av de mange TV-skjermene som ofte henger på veggene. Dermed er det enkelt å følge med på en fotball- eller basketkamp mens du også har et øye på oddsen og kupongen du har levert inn. I utlandet vises mange ganger også andre, spennende idretter.

Mange flyplasser har også i større grad valgt å fokusere på å gi passasjerene en kulinarisk opplevelse. Derfor vil du mange steder oppleve å kunne sette deg ned i eksklusive restauranter og spisesteder slik at sulten er stillet før du skal ut på en lengre flytur.

Bare på Gardermoen finnes det flere mer eller mindre elegante og innbydende restauranter som Jamie’s Italian, Fiskebaren (alt det gode fra havet), Two Tigers (sushi og asiatisk inspirerte retter) og Bølgen og Moi Food Garage.

Spa og velvære

Flere lufthavner tilbyr også de besøkende å unne seg selv litt skjønnhetspleie og/eller velvære. Frisører er etterhvert forholdsvis vanlig å finne, og det er et populært tilbud for mange passasjerer som vil bruke ventetiden på noe fornuftig og tiltrengt.

På flere av de store, internasjonale flyplassene finnes det også egne spa hvor man kan tillate seg å ta vare på kropp og sjel hvis det er nok tid til flyet går. Blant annet har kjeden Xpress Spa en avdeling på Schipol i Amsterdam, i tillegg til en lang rekke salonger på flyplasser i USA og én avdeling i Dubai.

I salongene kan du både få manikyr og pedikyr, oppfriskende ansiktsbehandlinger eller avslappende massasjer. Du kan velge behandlinger som tar alt mellom 15 minutter og flere timer.

Kommentarer