Den flamske kunstmaleren Pieter Bruegel den eldre blir det sjette belgiske ikonet som pryder flyene til det nasjonale flyselskapet Brussels Airlines.

(bildekilde: brusselsairlines.com)

Som stolt belgisk ambassadør har Brussels Airlines nettopp lansert det sjette i en rekke fly som hyller belgiske ikoner som stadig er aktuelle i dag.

Flyet – en Airbus A 320, er dekorert både innvendig med motiver fra maleren Pieter Bruegel den eldre som levde i årene mellom 1525/30 og 1569.

(bildekilde: brusselsairlines.com)

Flyet skal sammen med en rekke øvrige arrangementer i Belgia — og i særdeleshet den nordlige regionen, Flandern, hvor Bruegel levde — markere at det er 450 år siden hans død.

Les også: Brussels Airlines reveals Bruegel, a 6th Belgian Icon in honor of the famous Renaissance painterBrussels Airlines reveals Aerosmurf

(bildekilde: brusselsairlines.com)

Blant arrangementene til kunstnerens ære finner man en lang rekke utstillinger og eventer på forskjellige belgiske museer, samt guidede byvandringer med Bruegel-tema i malerens hjemby, Brüssel.

Les mer om de forskjellige arrangementene HER

(bildekilde: brusselsairlines.com)

De fem første flyene i Brussels Airlines “ikon-serie” ble prydet av henholdsvis den ikoniske tegneseriefiguren Tintin, den surrealistiske maleren Magritte, det belgiske fotballandslaget, dansefestivalen Tomorrowland og tegneseriefigurene smurfene.

(bildekilde: brusselsairlines.com)

Les også: Brussels Airlines reveals Aerosmurf

Nettsidene til Brussels Airlines og Visit Flandern finner du HER og HER

Flere saker om Brussels Airlines og om Flandern finner du HER og HER

kilde alle bilder: brussels airlines

Kommentarer