Budapest Klinikken eier og driver tannklinikk på et 4 stjerners luksushotell i Budapest. Prisene sammenlignet med norske tannleger er opptil 70% lavere. Pasientene loves samme rettigheter for refusjon som i Norge, noe som betyr at for enkelte kan tannbehandlingen i Budapest bli gratis.

Deler av personalet ved klinikken i Budapest (bildekilde: budapestklinikken.no)

Siden 2010 har Budapest klinikken behandlet over 20.000 norske pasiuenter vedsin klinikk i den ungarnske hovedstaden. Sist denne uke har klinikken sammenlignet prisene på tannbehandling med norske tannleger, noe som viser at man ofte sparer fra 50-70%. 

Siden det nye EØS direktivet trådde i kraft i 2011, har norske pasienter som behandes i Budapest hatt samme rettigheter for refusjon som i Norge. Refusjonen gjøres da ut fra norske satser, noe som i praksis betyr at man ofte kan få tilnærmet grats tannbehandling i Budapest, mens man i Norge må ut med store egenadeler.

Såkalt helsetursime har vært gjenstand for massiv kritikk fra norske tannleger over de siste år, og det pekes nå på at økning av såkalt MRSA bakterier i stor grad skyldes økt behandling i utlandet. 

Budapest Klinikken har tatt dette på alvor, og siden 2016 har alle deres pasienter fått tilbud om MRSA testing både før og etter behandling i Budapest. I tillegg til dette tilbyr klinikken norske forbrukerrettigheter samt oppfølging ved sine klinikker i Tromsø og Tønsberg. 

årets reiselivsmesse i Telenor Arena kan du møte Budapest Klinikken sine tannleger og tannlegespesialister fra klinikkene i Budapest, Tønsberg og Tromsø. På standen finner du blant annet tannlegestol og siste teknologi innenfor tannlegeutstyr som bl.a digital scanner. 

Les mer om Reiselivsmessen 2018 i Telenor Arena HER og om Budapest Klinikken HER

Kommentarer