Er du på jakt etter en unik opplevelse som lar deg utforske flere tusen år gammel historie og kultur? Da er Skottlands årlige feiring av nasjonaldikter Robert Burns den perfekte anledningen til å ta seg en langhelg. Dersom Skottland har stått på ønskelisten en stund, er det bare å spenne på seg kilten, heve sekkepipene og skjenke seg et glass whiskey — 25. januar er det nemlig Burns-dagen!

For å hjelpe til med planleggingen, har Hotels.com™ satt sammen en liste over skotske hoteller som byr på den perfekte rammen for en skikkelig feiring av Burns-dagen 2019 med venner og familie. Det er også sneket inn et spesialtilbud, der du kan spare opptil 45 prosent !

Maryculter House, Aberdeen

Maryculter House, Aberdeen (Bildekilde: Hotels.com)

Lukk øynene og se for deg et skotsk hotell. Et virkelig skotsk hotell. Da ser du antagelig for deg noe som ligner veldig på Maryculter House.

Dette herskapelige hotellet er en hyllest til alt som er skotsk, med rutemønstre, keltisk dekor og lokale skotske delikatesser. Er du på jakt etter en skikkelig autentisk feiring av Burns-dagen, er dette stedet å spenne på seg kilten før du drar ut for å danse Ceilidh-dansen. 

Maryculter House er tilgjengelig fra 658 kroner per rom per natt. Besøk Hotels.com for mer informasjon eller for å bestille rom.*

Grand Central Hotel, Glasgow

Grand Central Hotel, Glasgow (Bildekilde: Hotels.com)

4-stjerners hotellet Grand Central Hotel har huset verdensstjerner som Winston Churchill og Frank Sinatra og er en av de aller flotteste bygningene, midt i hjertet av Glasgow. Her bor du kun en kort spasertur unna noen av byens største severdigheter, som den berømte Glasgow Cathedral og Kelvingrove Art Gallery & Museum. Når bena begynner å bli slitne, kan du trekke deg tilbake og nyte kvelden på et av de tradisjonsrike og sofistikerte rommene på hotellet. 

Grand Central Hotel er tilgjengelig fra 729 kroner per rom per natt. Besøk Hotels.com for mer informasjon eller for å bestille rom.*  

Kingsmills Hotel, Inverness

Kingsmills Hotel, Inverness (Bildekilde: Hotels.com)

Kingsmills Hotel Inverness har blitt utnevnt til en av Loved By Guest-vinnerne på Hotels.com, og det kan fort hende at du får mer lyst til å bli på hotellrommet ditt her, enn å dra ut for å utforske byen. Her finner du rom i alle prisklasser, inkludert romslige værelser med egne hageområder. Når du omsider klarer å løsrive deg fra hotellets spa og to restauranter, kan du for eksempel ta deg en tur på en av de verdensberømte golfbanene som ligger i nærheten.

Kingsmills Hotel Inverness er tilgjengelig fra 767 kroner per rom per natt. Besøk Hotels.com for mer informasjon eller for å bestille rom.*

Balmoral Hotel, Edinburgh

Balmoral Hotel, Edinburgh (Bildekilde: Hotels.com)

Dersom du virkelig vil feire Burns-dagen med bravur, er Balmoral det perfekte valget. 5-stjerners hotellet dominerer Princes’ Street midt i sentrum av byen, og den flotte bygningen er vanskelig å ikke legge merke til. Kjøkkensjefen på Brasserie Prince, Balmoral Hotels egen restaurant, har hatt Michelin-stjerne i 12 år og serverer en elegant variant av den tradisjonelle festmaten haggis, neper og poteter med whiskykrem — det perfekte måltidet dersom du ønsker deg en litt mer raffinert Burns-feiring. 

Balmoral Hotel er tilgjengelig fra 2138 kroner per rom per natt. Besøk Hotels.com for mer informasjon eller for å bestille rom.*

Kildonan Lodge Hotel, Edinburgh

Kildonan Lodge Hotel, Edinburgh (Bildekilde: Hotels.com)

Frister det mest å slippe unna byens stress og mas, er Kildonan Lodge det perfekte stedet for en utflukt. Dette elegante boutique-hotellet er stemt frem som en av Loved by Guest-vinnerne på Hotels.com, og her kommer du garantert til å få mye glede av de ansattes unike lokalkunnskaper. Enda bedre: Bestiller du rom på Kildonan Lodge Hotel før 31. januar, får du 45 % rabatt.

Kildonan Lodge Hotel, Edinburgh er tilgjengelig fra 1436 kroner per rom per natt, med inntil 45 % rabatt. Besøk Hotels.com for mer informasjon eller for å bestille rom.*

Best Western Queens Hotel, Dundee

Best Western Queens Hotel, Dundee (Bildekilde: Hotels.com)

Er du på utkikk etter mye valuta for hotellpengene, trenger du ikke å gå lenger enn et steinkast unna togstasjonen Dundee Tay Bridge. De hjemmekoselige rommene på Best Western Queens Hotel er perfekte som utgangspunkt enten du vil utforske Dundee by, de mange historiske museene eller kikke nærmere på den lokale Desperate Dan-statuen. 

Best Western Queens Hotel er tilgjengelig fra 537 kroner per rom per natt. Besøk Hotels.com for mer informasjon eller for å bestille rom.*

Flere relaterte saker finner du HER

Kommentarer