Bare halvveis gjennom vinteren er Cape Towns vannreserver økt med over 20 prosent på grunn av de siste to månedene med ekstreme nedbørsmengder. Det er allerede mer vann i demningssystemet enn det var på slutten av Sør-Afrikas vinter i oktober.

Utsikt over havet utenfor Cape Town (bildekilder: southafrica.net/usn)

Det er nå helt sikkert at Cape Town fortsatt vil ha vann for sine innbyggere og besøkende. Og Sør-Afrikas vintersesong er fortsatt ikke over.

Cape Town ønsker reisende velkommen til å nyte de mange attraksjonene, men turister bør fortsatt være oppmerksom på vannforbruket. Vann er en verdifull ressurs.

Vannsmart storby

Byen har gjennomført en rekke banebrytende tiltak under tørken som kan gjøre Cape Town mer seiglivet. Innsatsen blir stadig mer internasjonalt anerkjent. Det er lagt en solid plan for å utvikle alternative vannforsyninger som vil gjøre byen og regionen enda mer vannsikker i fremtiden.

Innbyggerne i Cape Town har også satt en ny global standard for vannforbruk. Byen har redusert sitt vannforbruk med nesten 60 prosent på bare tre år. Dette er en fenomenal prestasjon, som ingen andre store byer i verden har klart.

Les mer HER

Sammen med den betydelige mengde nedbør som faller akkurat nå, fylles Cape Towns demninger i et økende tempo.

Cape Town og Western Cape ligger klare til å ønske enhver besøkende velkommen, med flotte opplevelser i verdensklasse – klar for å nytes.

Les flere saker om Sør-Afrika HER

Turistnettsidene til Cape Town, Western Cape og Sør-Afrika finner du HER, HER og HER

Se også listen over: Globale turistkontorer og turistnettsteder – Internasjonale turistkontorer i Norden

Pingvinger i Boulders Beach, Sør-Afrika (bildekilder: southafrica.net/usn)

 

Kommentarer