Parat ble enige med NHO Reiseliv om ny tariffavtale lørdag ettermiddag. Parats forhandlingsleder Grete Dieserud sier kampen for reelle lokale forhandlinger er viktig og at deres medlemmer i Gate Gourmet ved neste oppgjør kan forhandle særegne behov.

Dieserud sier streiken på Gardermoen og Flesland formelt ble avsluttet ved arbeidstidens begynnelse, klokken 04.00, søndag morgen.

— For oss har dette vært en kort, men intens kamp og jeg vil benytte muligheten til å takke for innsatsen til våre 192 medlemmer på Gardermoen og Flesland som har vært viktige for å få dette resultatet i havn, sier hun.

Det kan være noen små innkjøringsproblemer, men Dieserud regner med at leveringen av mat og drikke på flyene raskt vil normaliseres.

— De lavtlønnede er prioritert, i tillegg til utjevning av eventuelle lønnsforskjeller mellom menn og kvinner. Deler av tillegget vil bli etterbetalt fra 1. april, mens resten av lønnstillegget gis fra 1. juli, sier Dieserud.

Hovedtillitsvalgt i Gate, Gourmet Arvydas Dragons, sier avtalen nå skal til uravstemning.

— Det er nå formelt opp til medlemmene å si hva de mener om resultatet, sier Dragons.

Forhandlingssjef i Parat, Turid Svendsen, sier hun er glad for at NHO Reiseliv endelig tok til fornuft.

— Vi har fått innfridd vårt krav om reelle forhandlinger, men dette er et krav NHO burde ha akseptert under de ordinære forhandlingene. På overordnet plan er kravet i tråd med NHOs politikk og det er helt uforståelig at det måtte en streik til for å få gjennomslag for noe, både vi og NHO i prinsippet, lenge har vært enige om, sier Svendsen.

Kommentarer