Flyselskapet City Jet har søkt om konkursbeskyttelse. Det irsk-registrerte selskapet som blant annet opererer en rekke mindre og regionale ruter for SAS, skal ha en gjeld på over fem milliarder kroner.

SAS - Bombardier CRJ 900 - Sola - 2014
City Jet opererer 19 Bombardier CRJ900 for SAS på en rekke mindre og regionale flyruter (arkivfoto: ©otoerres)

City Jet søkte før helgen om konkursbeskyttelse i Irland. Søknaden ble innvilget av landets høyesterett som utnevnte Kieran Wallace fra KPMG til å lede arbeidet med å rekonstruere selskapet.

City Jet har slitt økonomisk etter at en planlagt fusjon med spanske Air Nostrum gikk i vasken og situasjonen ble ytterligere forverret da coronakrisen satte alle selskapets fly på bakken.

City Jet gikk med overskudd i 2017, mens årsregnskapet de to påfølgende årene (2018 og 2019) viste røde tall. Selskapet hadde – ifølge aviation24.be, en gjeld på 500 millioner euro da det søkte om beskyttelse fra kreditorene.

City Jet har en flåte på 33 fly av typene Bombardier CRJ 900 og Avro RJ 85 og opererte en rekke mindre regionale ruter som selskaper som SAS, Aer Lingus og Brussels Airlines. Selskapet eier også 75 prosent av belgiske Air Antwerp.

Flere relaterte saker finner du HER, HER og HER

kilder: aviation24.be, check-in.dk

Kommentarer