CityJet, som opererer en rekke mindre regionale flyruter for SAS, har begjært oppud i sine svenske og finske bemanningsselskaper. Konkursene får konsekvenser for SAS, som dermed ikke kan bruke de fem Bombadier CRJ 900 flyene som det irske flyselskapet har stasjonert i Stockholm.

SAS sin underleverandør CityJet sliter i motbakke – tung motbakke. Først kom meldingen om at det irsk registrerte flyselskapet hadde søkt om konkursbeskyttelse og noen dager senere kom nyheten om at bemanningsselskapene i Sverige og Finland var begjært konkurs, skriver danske check-in.dk.

Les også: City Jet søker konkursbeskyttelse (april 2020) – SAS selger Cimber og 11 CRJ 900 fly til City Jet (januar 2017)

De to selskapene som det er meldt oppbud for var svenske CityJet Sweden AB og CityJet Oy i Finland. De leverte begge flyvende personale til de 19 Bombadier CRJ 900-flyene som CityJet opererer for SAS. Rundt 100 medarbeidere berøres av konkursen.

CityJets danske bemanningsselskap, som sysselsetter 200 medarbeidere, er ikke berørt av konkursene i Sverige og Finland.

Flere relaterte saker finner du HERHER og HER

Kommentarer