Under koronakrisen spiller sjøfolk en særlig viktig rolle i å holde samfunnsmaskineriet i gang over hele verden. Sammen med det internasjonale rederiforbundet (ICS) og Norges Rederiforbund, deltok Color Line i en felles markering 1. mai. Markeringen skjedde klokken 12.00 ved at skip i havner globalt støtet i skipsfløyta.

Color Line - Ferjer - mannskap - Sjøfolk
Under koronakrisen spiller sjøfolk en særlig viktig rolle i å holde samfunnsmaskineriet i gang over hele verden. (Foto: Color Line)

– Vi er glade for å være med på denne verdensomspennende, felles markeringen, sier konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt Helge Otto Mathisen i Color Line.

SuperSpeed - Ferje - Danskebåt - Color Line
Skipene SuperSpeed 1 og SuperSpeed 2 går fra Larvik og Kristiansand til Hirtshals. I Danmark samarbeider selskapet med en rekke reiselivsdestinasjoner. I Norge har selskapet samarbeide med de viktigste fjelldestinasjonene, hotellkjeder og opplevelsestilbud i de største byene. (Foto: Color Line)

Rederiet har for tiden nærmere 2 200 permitterte og de fleste av disse er sjøfolk.  

– Color Line håper å komme i gang så snart som mulig både for å sikre arbeid til våre egne ansatte, men også for å bidra til at turister kommer til Norge, sier Mathisen. 

Les også: Stena Line støtter søfarende: Færger tuder i hornet den 1. maj

Color Line er en del av Norgesferien

Ved gjenåpning for besøkende fra Color Line`s fire nærmarkeder, Danmark, Sverige, Tyskland og Nederland, kan 45% av den utenlandske ferietrafikken potensielt sikres i sommer.

Dette utgjør 2,65 millioner gjestedøgn og en omsetning på 3,5 milliarder kroner for hoteller, campingplasser og andre reiselivsbedrifter i Norge.

Ringvirkningene for samfunnet er på det dobbelte, totalt ca.sju milliarder kroner. 

Color Line er det eneste rederiet i den internasjonale passasjertrafikken mellom Norge og utlandet med skip i norsk skipsregister, med norsk eierskap og med norsk hovedkontor.

Flere relaterte saker finner du HER og HER

Color Line - Kielferje - Cruiseferje - Oslo - Kiel
Ved gjenåpning for besøkende kan 45 % av den utenlandske ferietrafikken potensielt sikres i sommer. (Foto Arild Danielsen / Color Line)

Kommentarer