Comfort Hotel Helsinki Airport blir kjedens første hotell i Finland når de første gjestene sjekker inn i 2023. Ambisjonen er dog tydelig og høy: kjeden skal vokse kraftig i Norden og Finland er førsteprioritet.

De nye hotellene vil ruve godt inne på flyplassområdet i Helsingfors (Illustrasjon: Nordic Choice Hotels)

I midten av september presenterte Nordic Choice Hotels eier Petter A Stordalen sammen med LAK Real Estate Finlands største hotellprosjekt gjennom tidene: 718 hotellrom på Helsinki Airport.

Les også: Nordic Choice Hotels skal drifte Finlands største hotellprosjekt (september 2020)

Nå er det klart at et av de to hotellene som prosjektet omfatter blir Comfort Hotel. Dette gjør at det finske markedet får en helt ny hotellkjede i landet med et unikt Selected Service-konsept.

– Dette er virkelig supergøy! Det er ikke hver dag man får muligheten til å introdusere en ny hotellkjede for et helt land, men det er akkurat det vi gjør når vi tar Comfort Hotel til Helsinki Airport. Dette er ikke bare bra for flyplassen som får en bedre bredde i hotelltilbudet, men også for for de reisende som har mer igjen i lommeboken når de sjekker ut, sier Katalin Paldeak, Chief Operating Officer Nordic Choice Hotels.

Katalin Paldeak (©otoerres)

Comfort Hotel i Norden og Baltikum består i dag av 34 hotell, men kjeden vokser kraftig, ikke minst på flyplassene.

Den 30. januar åpner Comfort Hotel Arlanda Airport med 503 hotellrom i Stockholm og høsten 2020 åpner det 605 rom store Comfort Hotel Copenhagen Airport i København.

– Vi vokser så det knaker og jeg er utrolig glad for at vi nå får mulighet til å åpne et veldig bra hotell på Helsinki Airport. Mange er vant til at flyplasshotell er kjedelige og dyre. Vi kommer til å vise at det finnes alternativ, noe som gjør det billigere å reise samtidig som man får den beste mulige starten på reisen sin ut i verden. På Helsinki Airport blir det omtrent krypeavstand til gaten ettersom hotellet ligger i flyplassterminalen, sier hotellkjedens nordiske sjef, senior vice president Anna Spjuth.

Anna Spjuth - Comfort Hotels - Nordic Choice Hotels
Anna Spjuth (Nordic Choice Hotels)

Men åpningen av hotellet på Helsinki Airport er bare begynnelsen.

– Vi har veldig høye ambisjoner når det gjelder Comfort Hotel. Det er et hotellkonsept som gjestene liker ettersom vi gir dem budsjett på prime location i bykjerner eller på flyplasser. Dette prosjektet blir vårt første i Finland, men vi skal vokse her og det skal skje fort. Spesielt ser vi på steder som Helsinki, Tammerfors, Åbo og Uleåborg, sier Katalin Paldeak.

Ut over Comfort Hotel Helsinki Airport omfatter hotellprosjektet også fullservicehotellet Clarion Hotel. Hotellene kommer sammenlagt til å ha 718 hotellrom, restauranter, møterom, gym og barer.

Byggingen starter i 2020 og planen er at hotellene skal stå klare i 2023. Budsjettet for byggeprosjektet er 120 millioner euro.

På flyplassområdet driver Nordic Choice Hotels Clarion Hotel Helsinki Airport og GLO Hotel Airport fra før. Når det nye hotellprosjektet er ferdig kommer driften på flyplassen til å bestå av fire hotell med totalt 1045 hotellrom.

Fakta hotellprosjektet:

  • En huskropp, to hotell.
  • Comfort Hotel Helsinki Airport: 211 hotellrom.
  • Clarion Hotel; 507 hotellrom.
  • Totalt antall hotellrom: 718 rom.
  • Antall etasjer: 13.
  • Store konferansemuligheter der det største lokalet er på 800 kvm og tar 1000 personer.
  • Relax med sauna.
  • Sky bar.
  • Restauranter.

Flere relaterte saker finner du HER, HER og HER

Kommentarer