Tallenes tale er klar. Hvert femte par som kommer til Stillehavsøyene er enten på bryllupsreise eller skal rett og slett gifte seg på de vakre øyene.

Just married (bildekilde: cookislands.travel)

Det er ikke mange reisemål i verden hvor så mange som hvert femte par er på bryllupsreise eller skal gifte seg. I tillegg kommer alle de som skal markere bryllupsdagen sin eller bare ha verdens mest romantiske ferie, forteller Lena Petersson i Cook Island Tourism Skandinavia.

Petersson var selv på øyene i april, og opplevde at det lå mye romantikk i luften på Cookøyene.

– Det er kanskje ikke så rart. Øyene er så vakre at jeg fikk tårer i øynene da jeg så den vakre lagunen på øya Aitutaki. Jeg har sett mye men dette går utenpå det meste. I tillegg så er det hoteller og bungalower i alle kategorier fra den deiligste luksus til den mer enkle beach-bungalowen på stranden. Som jo kan være veldig romantisk!

På oppdagelsesferd med moped på Rarotonga kan alt skje! (bildekilde: cookislands.travel)

Den ultimate bryllupsreisen skal være eksotisk, fylt av opplevelser og et minne for livet.

Hvorfor mange reiser til Cookøyene på bryllupsferie mener Nathalie Hermier ikke er så rart. Hun er bryllupsplanlegger i IN LØVE, og mener at når par velger reisemål for en bryllupsreise så skal det være både romantisk og et minne for livet

– Stillehavet og Cookøyene er jo den ultimate drømmereisen. Når ikke flere reiser så tror jeg rett og slett det skyldes budsjettet. Men stadig flere unge legger store summer i den store dagen — og da skal det heller ikke knusles når bryllupsreisen skal planlegges, så Hermier tror på vekst for reisemål som ikke «alle» har vært på.

Transporten mellom øyene skjer med propellfly. Her Aitutaki og lagunen i fra luften. (bildekilde: cookislands.travel)

Totalt kom det 18 758 personer — eller 9379 par – med hjerter i blikket til Cookøyene i 2018, viser den offisielle innreisestatistikken.

De mest populære månedene for bryllupsreise og giftemål er mai og juni.

Eks. Bryllupsreise med fijireiser.no — 12 netter fra 39 500,- per person.

To øyer; syv netter på Aitutaki og fem netter på øya Rarotonga. Inkludert fly t/r og mellom øyene, overnatting i 5* bungalower med frokost, Honeymoon Cruise i lagunen på Aitutaki og Firehjuls Safari på Rarotonga. Reisen kan utvides med stopp i Los Angeles, New Zealand eller for eksempel Hong Kong.

Flere saker om Cook Islands: Flere nordboere til Cookøyene — landet med verdens største marineparkHva med å lære og spille ukulele på en av verdens vakreste øyer — Raratonga, Cook Islands?

Flere relaterte saker finner du HER

– Lagunen på øya Aitutaki er kalt av Lonely Planet sin grunnlegger for verdens vakreste – og det er lett å forstå hvorfor. (bildekilde: cookislands.travel)

Kommentarer