Knapt 320.000 fløy med Norwegian i september. Selskapets trafikktall for september er kraftig påvirket av lavere etterspørsel som følge av nye og strengere reiserestriksjoner over hele Europa, hvor flere land har gått fra gul til rød status.

Norwegian - Boeing 737-800 - Alicante-Elche Airport
Norwegian hadde før coronakrisen flere fly fast stasjonert i Alicante, samt ved andre spanske flyplasser (foto: ©otoerres)

Totalt 319.370 passasjerer fløy med Norwegian i september,. Det er 90 prosent færre enn samme måned i fjor. Den totale kapasiteten (ASK) var ned 93 prosent, mens passasjertrafikken (RPK) var 96 prosent lavere. Fyllingsgraden var 52,8 prosent, en nedgang på 37 prosentpoeng.

99,2 prosent av selskapets planlagte flygninger ble gjennomført, og for disse var punktligheten på 97,6 prosent.

– I september gikk flere land fra å være gule til å bli røde. Vi ser at i det øyeblikket myndighetene innfører nye og strengere reiserestriksjoner, påvirkes etterspørselen umiddelbart. Vi tilpasser rutetilbudet løpende ut ifra situasjonen, men de stadige endringene i myndighetenes reiserestriksjoner gjør det svært krevende å planlegge, både for oss og kundene. Fremover ser vi også at denne krisen på ingen måte er over, sier Norwegians konsernsjef Jacob Schram.

Flere saker om Norwegian finner du HER

Kommentarer